both good and bad

Jag vet något som går mig på nerverna - och det är min jävla uppsats i etik.

Hur börjar man, är det tråkigt med en inledning? Hur mycket måste man förklara för läsaren och vad är läraren ute efter?
Jag lovar, på allvarligaste sätt, på hedersord att om jag någon gång i framtiden (vilket dock inte kommer hända) utbildar mig till lärare så ska jag alltid skriva mina uppgifter själv. Jag tycker synd om dessa lärare som sitter och sliter och kommer på nya upgifter till sina elever, medans andra aldrig har gjort något själv och bara kopierar och göra om andras arbeten en aning.
Jag har verkligen försökt att komma igång ikväll men insperatioen är som bortblåst och jag känner inte att jg vet hur/var jag ska börja. Blä.
Har dock diskuterat lite med kompisar, både ifrån Sverige och inte. Det kommer lätt bli bara argumenterande, men det ska det ju inte vara. Jag får helt enkelt tänka en smula till, det måste jag.
Nog om plugg och dylikt.
Det har varit en ganska okej dag i skolan, vissa kul saker, vissa mindre. Jag hoppas det mesta löser sig till sist. Hur det än blir, så står jag på din sida.
Slutade med kemi, fem i fyra. Då var jag trött, hjärnan kändes fullständigt utsliten så jag tog snabbt bussen hem till lyan.
Satte mig ganska direkt och försökte komma på hur jag skulle börja min uppsats, men här sitter jag fortfarande. Det är inte lätt, inte alls. Får se om jag får prata med läraren imorgon om det.
Det kändes som att jag hade feber idag när jag kom hem, inte bra. Jag hade min sjukvecka förra veckan så det räcker för min del nu tycker jag. Förut fick jag även reda på att halva familjen ligger hemma i samma sjuka som jag haft, poor you. Lider med er, usch. Även att daddy dj fått dra ut en tand idag, pga. allt småätande måntro?
Han hade ont i alla fall, stackarn'. Hoppas det släpper snart.
Nehej, kvart i tio är klockan och ikväll ska jag slockna i tid för det gjorde jag inte igår.
But he way så är praktikplatsen äntligen fixad så nu kan jag bocka av den punkten, nu är det plugg som står överst på listan. Inte kul, men nödvändigt.
oxox

advice

Bloggare.

Vad jag med detta inlägg vill säga är, att jag egentligen inte läser så mycket andra bloggar.
Jag har tillräckligt mycket till eget liv för att bara fullständigt get a crush in others.
Dock finns det en, en blogg som ger mig en så otrolig inperation av mänskligheten.
En blogg som jag känner verkligen är värd att läsa; för att jag får ut något av den:
http://musikunge.blogg.se/

oxox


sunday, tvättningssunday

Det blev en mycket lyckad lördag, och det tackar jag för.

Nörrköpingstripen var härlig, jag har saknat er det märkte jag. På tåget mot stan igen bestämde jag mig för att förlja med mina resekompanjoner enda hem till hemtrakterna där jag sedan bytte umgänge och damp ner i Annas soffa. Härligt! Det är precis såhär det ska vara, då trivs jag.
Idag gick jag upp runt tio, strax därefter kom min ena sambo med pojkvän hem - nu var det snart dags att ta sig an tvättiden. Innan dess städade jag klart, då det denna veckan är min städvecka och nu sitter vi och väntar på att den sista maskinen tvätt ska bli färdig för att tumlas.
Igår spenderades totalt 151 kr och jag följde mitt motto; mycket valuta för pengarna:
- en t-shirt
- en väst
- ett par örhängen
- en tröja
- ett par leggings
Yes, jag är nöjd, absolut!
Det som fattas min nu är en blondering, en super sådan. Jag vill bli blond nu, får se hur jag löser det.
För tillfället snaskar jag godis som en råtta, inte bra när det är söndag? Det ska inte bli en vana, trust me!
Låter Shebangs "Romeo" fyllla rummet och påminns ständigt om att jag borde ringa en kontaktperson, fixa bilderna som jag lovat mamma och kolla på lite plugg. Dock väljer jag nog att njuta av allt detta ett tag till, men ska hinna bocka av något av ovannämnda saker innan Jim kommer runt fyra.
Innan kikade jag runt en del på facebook, och kom på att shit vad jag vill till Turkiet. Verkligen.
Får väl se vad framtiden erbjuder, men hoppas kan man ju alltid.
Duntäcke och kuddar hängder på vädring, nice med renbäddat ikväll. Livet känns gött, jag är så gott som frisk. Det är bara en sak som inte fixats och det är praktikplatsen. Blir galen, var vill jag vara? Har frågat på ett ställe, men de tog inte emot praktikanter tyvärr.
Det är väl det som är kvar, annars har jag tagit tag i det mesta viktiga saker nu och det känns bra.
oxox


- mys i stan med fina vänner


- awsome bralls, I totally love them men de fanns endast på barnavdelning och varför ska arslet vara för brett för de storlekarna? *sadface*

time's too much

Är det såhär när man är frisk? Shit vad tiden rullar på!

Eller, ja. Frisk och frisk - helt 100%-igt pigg är jag nog inte men mycket bättre än igår. Idag har Isabell varit här i stort sätt hela dagen plus att jag tillslut följde med henne hem, mys.
Så otroligt skönt att äntligen få gå ut igen, att gå till loppisen förut idag var übernice. Där fyndade jag en jättefin portmonä i brunt skinn och ett storta svart fotoalbum - för endast 40 kr totalt (!) Lucky? Yesyes.
Det blev något av dagen, det tackar vi för. Jag hade inte orkat med att sitta i lägenheten en enda dag till.
    Imorgon gott folk, ja då händer det grejer! Vid halv tio hoppar jag på tåget mot Norrköping. I någon vagn på samma tåg väntar min bästa vän med förljetåg (=Axel). Vi drar dit, allmänt strosar runt och myser sjukt mycket på stan. Sånt som man ska göra på fritiden, om ni frågar mig. Det var hur längesen som helst jag träffade Lynn ordentligt så nu är det bannemig på tiden tycker jag! Kul att ni nappade på idén.
    För tillfället har jag precis skickat iväg en jobbansökan (fyra dagar försent) men bättre en chansning för mycket, än en för lite - right?
Hoppas mitt CV låter bra och att det finns något som får dem att nappa, det vore så otroligt kul med ett jobb här i stan!
Jag har ju trots allt skickat iväg 2-3 jobbansökningar men inte fått något tillbaka, men det är bara att fortsätta söka. Den som söker något gott, väntar aldrig för länge. Haha.
Tack Ivan för allt peppande gällande CV:et, det är lustigt, du ställer alltid upp. Tack för det. Det betyder mycket.
Time to go to bed, people. Varför är man alltid uppe för sent?
oxox


restless

Inget bättre, febern' stiger och snoret tar nog aldrig slut.

Ja, jag verkar uppgiven, efter bara två dagar. Två evighetslånga dagar känns det som, tro mig. Det enda jag gjort är att vara hemma i lyan, sett tv eller suttit här. Snacka om storslaget liv, nej inte direkt.
Jag vill ut, härifrån. Pallar inte sitta inne längre, även om jag måste. Jag vill umgås med folk, ja, jag vill tillochmed till skolan. Se och hör, nu är det något som är fel!
Jag är social med många över nätet, det är jag men man tröttnar så fort på datorn.
Kajsa fick åka till träningen själv idag, väl hemma berättade hon att de börjat träna på att slänga ner varann på marken. Det låter ju halv livsfarligt det där, men hon kom hem levande så jag ser fram emot nästa vecka.
Jag skulle kunna plugga, då håller jag mig ju sysselsatt men varför orkar jag det inte?
Trött på att vara matt, trött på att varken känna smak eller lukt.
Nej, nu ska jag sluta deppa, jag lär ju tråka ut mina läsare med mitt tjat...
Kajsa och jag gräddade pannkakor förut, innan hon for - gott faktiskt, även att de inte smakade så mycket.
Egentligen skulle Jim kommit imorgon efter jobbet, men det visade sig sen att han inte kunde det så vi ska hitta på något på söndag istället. Tycker om den killen, han är grym.
Ska försöka få hit någon imorgon, bara på lite käk på stan eller något för jag tänker inte sitta här inne en hel dag till. Hör av er vetja', om ni vill.
Ikväll betalas pengarna in till körkortet också, great! Nu är det bara att börja plugga när jag knner för det!
Lönen ifrån jobbet kom för några dagar sedan också, härligt när pengarna rullar in.
Jag önskar att jag och Jennie kunde få gnälla lite tillsammans, det kanske skulle underlätta?
Jag menar, hon sitter mer än 100 mil ifrån mig med samma symptom.
Krya gullet, det är vi värda. Hihi.
oxox

meningslösa dag

Jag hade rätt igår, det var tydligen dags att rensa kroppen - att bli sjuk.

Vaknade upp många gånger inatt av att både näsa och ögon rann som bara den, när det sedan var dags att gå upp var allt så fruktansvärt jobbigt. Att resa sig var jobbigt, att klä på sig var jobbigt, att andas var jobbigt.
Men var hemma då för fan, om allt nu är så jobbigt?
Det var jag också, febrig och dan'. Sov enda till kvart över ett, det gör jag aldrig annars så något fel är det nog ändå. Tretton timmars sömn, ändå är jag trött och matt. Haha.
Tillslut lät jag två tabletter slinka ner, vilket underlättade lite. Började laga till lite käk, käk som visade sig sakna smak hur mycket kryddor jag än hade i. Det blev spagetti och pastasås med ost och broccoli i, trots smaklösheten var det otroligt gott med broccoli. Jag ska nog handla in lite mer färsk broccoli så fort jag piggnar till.
Jag har blivit fruktansvärt dålig på att äta grönt sedan jag flyttade, det ska jag försöka ändra på. I skolan äter jag det dock varje dag och frukt har jag också blivit ganska duktig på att äta senaste tiden (så fort det finns).
Just nu sitter jag här i vardagsrummet, ensam i lyan med en paus:ad film framför mig: "Före detta fruars klubb". Inte den bästa jag någonsin sett precis men det duger hel klart en dag som denna.
Jag kan inte direkt påstå att jag tycker att det är skönt att vara hemma, nej dels är jag ju sjuk men sedan missade jag en kemi- och en fysiklektion idag. Inte bra, inte alls. Får se om jag mår bättre imorgon så jag kan se vad jag missade. Hur som helst så lär det ju inte bli någon boxningsträning imorgon, vilket även betyder att jag bryter lite emot mitt egna träningsschema i idrott och hälsa A, men sjukdom är ju ett undantag, inget man kan rå för.
Jag känner nu hur febern' stiger igen, huvudet känns igenkokt (mammas geniala uttryck) och jag nyser x 5 minst en gång/tio minuter.
Jag hoppas på att jag orkar ta en titt på religionen och matten senare, har en upgift att diskutera på religionen så om jag ska dit imorgon (till skolan alltså) så är det bäst att ha gjort den så man är förberedd...
Snacka om att det inte hänt något vettigt på hela dagen. Hoppas alla andra har det bra och mår bra.
Ta hand om er.
oxox


de låter starka och fina som bara ungar kan

trött och slut i kroppen efter dagens thaiboxningspass.

Sovmorgon, det kan bara uttryckas på ett sätt: I'm lovin' it!
Första sovmorgonen sedan jullovet, det är mycket sällan schemat förgylls av såna skönheter nu för tiden så det var mer än underbart att slippa gå upp idag, för ovanlighetens skull var jag helt ensam i lyan när jag gick upp också.
Endast mentorstid, matte C och religion idag inkl. utvecklingssamtal. Det sistnämnda var precis som de innan, inte något nytt precis men lite uppdatering om hur man ligger till i olika änmen och så är ju bra.
Efter det åkte hela familjen iväg, fixade lite saker och sedan släpptes jag av vid lyan igen. Inte hann jag mycket hemma precis innan det var dags att byta om till träningskläder och ta bussen in till stan.
Väl hemma lagade jag mat, som Kajsa och jag delade på och nu sitter jag här.
Tänkte renskriva cornelisarbetet strax, en kul liten dikt blev det - får se vad andra tycker.
Imorgon ska de personliga samtalen i bild bli av också, spännande. Det ska bli intressant och se vad Robert säger faktiskt.
At the moment känner jag mig helt mosig, nästan febrig. Hoppas att det är inbillning, vill inte bli sjuk. Inte nu.
För intresserade så är jag nu äntligen inskriven på körskolan, det blev Centrala Trafikskolan i Mjölby och det känns än så länge helt rätt! Mottagandet var av bästa sort och min handledare verkar super. Många tänker säkert, varför Mjölby? Ja, varför inte? säger jag då och spelar det egentligen någon roll? Inte direkt. Man går väl där man känner för, så enkelt är det.
Cornelis Wreesvijk fyller mina hörlurar för stunden, jag är inte direkt något fan men visst har han gjort en hel del bra musik. Texterna är inspirerande och så mänkliga, det gillar jag.
Det finns egentligen inte så mycket mer att skriva om dagen, den börjar lida mot sitt slut.
Dock blir man otroligt varm om hjärtat när man kommer in på facebook och ser att en betydelsefull och mycket otippad vänn skickat en "kram-hälsning", ja, vad ska man säga? Mina killkompisar är grymma, det är ni verkligen! (tjejerna också förstås).
Nehej, dags att ta tag i plugget!
Godnatt!
oxox

t-t-t-t-ttttorsdag

Let's see, it's Thursday and the test is over.

Men vem har sagt att provet kändes lyckat? Inte en jävel.
Hann inte med alla uppgifterna jag skulle, vilket inte var bra då provet ska vara ganska avgörande för kursen.
Aja, that's life och inget att göra något åt nu. Har i alla fall lärt mig att en fisk blir närsynt när den släpas upp på land, och det kunde jag komma fram till alldeles själv. Haha.
Dagen började med prov, i fysik (för er som inte läst bloggen innan), följdes därefter upp av matte C innan lunch men därefter hade vi inget mer teoretiskt ämne, vilket var skönt.
Fem i fyra slutade hantverket, vi får designa och tillverka en egen lampa. Ganska roligt faktiskt när idéen väl nått hjärnan. Jag gör en liten lampa, men det lär  ta sin tid.
Efter skolan var det bara att ta bussen hem till lyan en snabbis, där Kajsa var. Hon har städat idag (för det är hennes vecka) och vad gott det luktade när jag kom hem, mm...
Efter att ha slängt i mig lite käk bytte vi båda om och tog bussen in till stan igen, nu var det dags för veckans andra träningspass, thaiboxning. Idag tränade vi inte mycket fys alls, vilket jag saknade lite. Dock var det tekniknötning á la 90 min av slag, sparkar osv. Det är svårt det där, knepigt med allt man ska tänka på samtidigt men det var ju bara andra passet också. Det kommer nog såsmåningom, bara en sån sak hur man ska ha fötterna och hur man rör sig över golvet är lagom komplicerat. Haha.
Nu har de två "pröva-på"-passen varit, nästa vecka blir det till att betala medlemsavgift och börja träna på riktigt, två gånger i veckan. Äntligen är tränandet igång igen, det känns oerhört gött - det är inte bara snack längre.
På måndag nästa vecka åker jag och skriver in mig på körskolan också, ringde dit idag. Dags att ta tag i det, till sommaren ska jag ta det, låter perfekt.
Nu är det bara praktikplats kvar att fixa, och det måste göras snart. Frågan är ju bara var, jag har ju egentligen världens utbud - hela stan' liksom men helt plötsligt är det nästan för mycket. Fjompig jag låter, I know.
I onsdags visades äntligen fotoprojektet upp som jag jobbat stenhårt med de senaste dagarna, jag är nöjd och Robert såg inte ledsen ut i alla fall om det nu betyder något, vi skulle tydligen ha personliga samtal om ämnet bild nästa vecka.
Får såklart inte glömma att berätta att äldsta lillsyrran fyllde 15 i onsdags också, grattis i efterskott får jag väl säga (här på bloggen), åkte ju trots allt hem igår för att fira dig... och för att plugga fysik.
Hoppas du fick en toppendag, själv fick jag ju ta del av maten så den är ju lätt godkänd - crêpes med köttfärsfyllning, gosh.
Imorgon efter skolan är jag supersugen på att åka och kika in den nya secondhandbutiken utanför stan, ska fråga Anna om hon inte kan följa med med, hon hade visst själv fyndat där idag på håltimman. Annars så får jag skjuts med en grym kille vid namn Jim som kommer hit efter jobbet och en sväng i sin lya, puss på att jag får åka med dig - guld värt, vännen!
John Blund knackar på nu, undra vad det betyder? O vem är han egentligen?
oxox

varför inte det jag borde göra?

Första thaiboxningspasset är över, och ja... man kändes att man levde.
På torsdag är det dags igen men då förhoppningsvis med rätt tränare.

Fysik och matte började dagen med och fortsatte med håltimme och slutligen innebandy på idrotten. Håltimman tog vi allt vara på, Karro och jag - labbrapportsskrivande för fulla muggar. Idrotten var rolig, resultatet var varmt och fuktigt, awsome.
Väl hemkommen doftade det gott i lyan, möttes av Kajsas röst som berättade att hon kokade soppa... på en spik!
Nejvars, på massa andra smaskigheter såklart så den delade vi på innan det blev dags att dra på sig en ny omgång träningskläder för dagen, nu var det dags för thaiboxning!
Passet varade i en och en halv timme och det var jobbigt, det känns redan i musklerna men det är gött, då har det gjort susen.
Idag gick vi mest igenom olika delar av thaiboxningen och fick testa på dessa lite smått. Emellan detta var det fys som gällde, armhävningar, upphopp, sit-up's osv. Tränaren sa att om vi fortsätter med passen två gånger i veckan så lär vi vara i form efter redan en månad, vilket låter asball!
Igår kväll/natt blev äntligen mitt fotoprojekt helt klart, men det tog verkligen sin tid må jag säga. Jag satt vid datorn konstant ifrån att jag kom hem efter skolan tills kvart i ett inatt. Hoppas andra tycker det är bra nu bara... Imorgon ska det redovisas, så det är bara att hålla tummarna.
Nu är det fysikprovet att lägga all fokus på, verkligen all fokus. Haha, vad rolig jag är - fokus, provet kommer handla om optiken (om fokus, brännvidd osv). Haha.
Borde verkligen tittat mer på det ikväll, ibland faller min planering en aning. Får se om jag faktiskt tar mig i kragen och läser några rader innan jag låter mig slukas in i drömmarnas värld. Det vore ju bra, faktiskt.
Nu är klockan 22:14, en kvart sedan - om jag hållt mitt egna löfte. Fy på mig, nej några sidor fysik
- sen kan jag sova.
oxox


happyppy!

Trots mail så har troligtvis mina linnen äntligen landat vid rätt destination!
Gissa vem som typ är i extas av glädje? - Precis, jag såklart.

För tillfället sitter jag här i köket i lyan och sorterar ut bilder till projektet, vilket är aningen svårt då jag för ovanlighetens skull fått ganska mycket bra bilder. Jag tackar för all hjälp än en gång, alla inblandade.
Ivan ska också ha ett jättetack för att du hjälper mig med program som saknas på min dator, toppen verkligen!
Imorgon människor, tro det eller ej så ska Kajsa och jag på vårat första Thai Boxningspass. Jag har förväntningar, absolut så det ser jag fram emot.
Skolan idag har varit ganska tuff, stackars den naturaren som inte fick sina timmar inatt:

Fysik B
Fysik A
Lunch
Hantverk
Kemi B

Direkt därefter tog jag bussen hem, som som vanligt var smockfull, trodde nästan passagerare skulle trilla ut när chauförren öppnade dörrarna. Undra vad som är maxantal för stadsbussarna egentligen?
På andra tankar, UR visar ett program 22.30 ikväll som jag vill se, men varför så sablarns sent?
Jag bestämde mig imorse för att framöver försöka ligga i sängen 22.00, då jag känner att jag inte fått tillräckligt mycket sömn när klockan ringer.
Köket luktar nu choklad, min ena sambo verkar börjat baka något medans den andra skulle ta bussen till lyan vid åtta. Tänk att bo själv, jag imponeras av de som göra det. Det skulle inte jag klara, jag skulle tillslut bli tokig av att höra sig själv andas osv.
Det är dags att ta tag i körskola också, verkligen dags. Jag måste bara ringa, får se om jag gör det imorgon kanske.
Jag tackar Lynn för all härlig feedback jag fått för bilderna till mitt projekt, det uppmuntrar verkligen!
Likaså min syster som är så übergullig och hämtar mina linnen just precis nu.
Livet ser ganska ljust ut, nu händer det saker och det är så det ska vara.
Sofie stackarn' låg dock hemma i 40 graders feber idag, hoppas du kryar på dig och orkar pallra dig till skolan imorgon, jag saknar dig vännen.
Dags att ta tag i projektet, på riktigt!
oxox

Ett smakprov på projektet, dock kommer bilden inte vara med:


less men otroligt tacksam

Min order är borta säger dem, mina linnen kommer inte komma. Inte alla tre i alla fall.
Orden är omgjord av företaget men bara en sort finns kvar. Less, och kanske mer än det...

Bortsett ifrån den tråkigheten så måste jag säga att det varit full rulle hela helgen.
Igår mellan 11.00 och 16.00 så tvättade Kajsa och jag som tokar, hemmafruar? Nejnej.
Väl framme med bussen sprang jag som en idiot till kyrkan där Rithas allra sista gudtjänst hölls,
sorgligt måste jag säga. Jag var med kören jag fick sluta i när jag flyttade och sjöng två låtar.
Gosh, vad jag saknar dem - det gör jag verkligen! Den varma känslan i magen av att alla sken
upp lite när jag kom, det är bara ett bevis på att jag verkligen trivdes där, bland just de mäniskorna.
Idag har det i storrt sätt varit "La fotoprojekt" som har stått på tapeten hela dagen, jag hade en dejt
med ICA Supermarket idag i hela en och en halv timme, där jag fick rekvisita till mitt projekt.
Det tackar jag ypperligt för, då kunde min idé bli verklighet och väl på plats var det faktiskt folk som
intresserade sig för vad jag gjorde och som även kom fram och frågade mig lite saker och då fick
jag ju berätta om projektet, vilket var kul.
Väl hemkommen därifrån var det ytterligare fotografering till projektet som gällde, dagens hjälte är
utan tvekan min syster som har ställt upp så otroligt mycket för att detta ska gå ihop sig och få ett
bra resultat, vilket jag uppskattar hur mycket som helst!
I hennes (och mina andra systrars) umgänge jobbade blixten stenhårt ett bra tag, det tar sin tid för
att få ett bra resultat men vi var tålmodiga och jag är så nöjd, så nöjd. Imorgon väntar hårdarbetet
med bilderna, jag hoppas på att få börja med bildspelet imorgon också, vilket jag känner att det
verkligen är dags för nu (jag är ju en hel vecka försenad och vil bjuda på ett bra bildspel nu på onsdag!).
Smakprov på bilder kommer såsmåningom upp här, bilderna läggs in på hårddisken imorgon, så
förhoppningsvis för alla nyfikna - så kommer något visas här då.
Usch, tiden går så fort. Var tog helgen vägen liksom? I vilket fall, fysikprov på torsdag, I need to study.
Morgondagen inleds med en fysik B-lektion och direkt därefter en fysik A. Yeah right, jag går naturvetenskap. Host.
Time to go to sleep, goodnight people and take care.
oxox


tjur eller ängel, shit the same

Trött, hungrig och rassstlös.

Drog till Karro efter skolan, en timme sen tog jag bussen hem. Fysiken kändes omöjlig och fredagsmyset lockande liksom på något vis. Vadå fredagsmys? En tom lägenhet och typ ingen som är i trakterna som kan hitta på något.
Fan vad gnällig hon låter, tänker du säkert där du sitter just nu och läser - ja, det är jag kanske, men jag är i behov av socialitet. Haha.
Imorgon blir det att utnyttja vår tid, slänga in all tvätt och sen fara till hemtrakterna. Det ska bli skönt, att bara vara där liksom. Dock måste jag fota som en tok hemma, bildspelet ska bli klart tills på onsdag och jag har tagit typ ... tre bilder?
Lagar lite käk nu, ska väl palacera mig i soffan sen. Undra om det är något bra på tv? Om inte kan man ju alltid kika lite på fysiken, det kommer jag nog tacka mig själv för i veckan som kommer, men det är ju ändå fredagskväll?
Lite småpurk på att mina linnen fortfarande inte har kommit och ASOS vet inte var de är, de är skeppade 25/12 2010 så de borde fan vara här nu tycker man, plus att en diskbomb slagit ner i våran diskho här i köket, attans underligt då diskussionen om just det stod på tapeten för bara 48 timmar sedan.
Nej, slut på struntprat. Nu blire mat.
oxox

nostalgi

Tjena bloggen - haha, skoja barra'!

Tillbaka i skolan idag, rutinerna börjar igen. Är dock typ sjuk, fryser och snorar som en galning.
Fysik A avslutas nästa fredag, med ett prov på torsdagen och Fysik B tar vid redan imorgon efter kemin. Hårt? Som svar kan jag även tillägga att Matte C började idag också - lär bli en tung termin, men let's go!"
Ingen gympa för min del idag, p.g.a anledningarna ovan, tog bussen hem med Kajsa istället, handlade lite och hon lagade fiskbullar och potatis till oss. Fiskbullar... det var liksom typiskt "ensam med pappa hemma"-mat när man var liten, mumsfillibabba! Efter det sattes dvd:n ifrån högstadiet igång, så vi har nu kollat på bilder ifrån när lilla 7A tillslut lämnade Lysingskolan som 9A, jävlar vilken resa och vad alla har förändrats!
Till er som läser detta, som delade de åren med mig och Kajsa, kolla på dvd:n. Ni lär skratta och inse vilken klass vi faktiskt var (trots våra upp-och nergångar). Krattningen i Sättra Ängar, Stockholmsresan, vandringen, Ombergsdagen osv. - minns ni? Fräscha upp minnet och kolla, det är det värt!
       Förutom nostali under den rubriken har låtar av grupper som: Spice Girls, Bubbles, Aqua, Dr. Bombay (?) m.fl. fyllt lägenheten denna kväll, underbart! Man längtar nästan tillbaka lite till allt det där...
       Trött som bara den är jag också, tar det alltid såhär mycket på krafterna att gå i skolan? I så fall har jag nog förträngt det under lovet. Det blir nog att krypa till kojs relativt tidigt idag så jag är pigg imorgon då det lär krävas att ha huvudet på skaft, om jag orkar ska jag försöka läsa igenomlite av optikkapitlet innan jag somnar så jag är lite mer haj på vad André snackar om på lektionen imorgon.
        Varken fått mina linnen än eller fått svar ifrån boxningsklubben, bad. Det blir nog trots allt så att jag får ringa upp snubbarna med handskar och mitsar och höra mig för. Linnena är det inte mer än att vänta på, förhoppningsvis får jag 10% rabatt på nästa beställning ifrån ASOS.se, vilket jag såg man skulle få vid försening.
         Smart som jag är så missade jag helt att ta med my wallet hit ifrån hemmet, så förhoppningsvis sticker jag hem någon gång i veckan och hämtar den. Om inte annat ska jag göra allt jag kan för att ta mig hem till klockan sex på lördag kväll då Ritha ska tackas av, hon har önskat ett uppträdande av kören (och trots att jag inte är med så fick jag mail om att vara med) så det är klart hon ska få det!
         Jag känner att en febertermomenter inte skulle suttit fel nu, men får resonera som Lynn; "vet man inte att man är sjuk så är man inte det", måste trots allt palla med veckan. Har inte råd att missa något nu.
         Igår stack jag ner på stan och mötte Amanda, efter en stund gick vi till Steve's Coffee och spenderade säkert två och en halv timme där med käk och snack, trevligt!
         Nej, dags att försöka göra något av dagen innan John Blund kliver över tröskeln till min värld.
oxox

                         JAG BJUDER PÅ LITE GAMLA BILDER IFRÅN TIDEN MED FORNA NIOA




schulet imorrrn'

Åkte aldrig in till lägenheten igår, som jag skulle.

Nej, måste fortsätta fotografera till projektet i skolan, som jag knappt har börjat på.
Det som krävdes till vissa av bilderna var sol, och det är det nu.
Problemet är bara att modellen jag behöver springer runt som en tok i huset och städar?
COME ON!
oxox

tövär'

Hjärnan känns aningen igensnorad men huvudvärken har släppt...

Skriver ett snabbisinlägg nu innan Lynn kommer, vi ska ut på en promenad. Vilket var längesen nu, så det ska bli roligt. Får se hur länge jag pallar med, är trots allt lite hängig. Morbror med familj är här på fika, och utanför fönstret töar det som bara tusan.
Idag tog jag mig i kragen och skickade ett mail till boxningsklubben, så får se om jag får något svar. Maila:de även om den sena leveransen av linnena, puhu. Dock fick jag svar fort ch de bad om att jag skulle vänta två arbetsdagar till. Gaah, jag vill ha linnena - nu! Haha.
Nej, nu är det dags att ta på sig jackan och ge sig ut i trakterna.
oxox

really good

- Skrev ett shema för idag i mobilen inatt, innan jag somnade. Hoppas på att kunna sätta en bock framför alla saker innan jag somnar ikväll.

Dagen började med en springtur, ni som läst innan vet att mitt nyårslöfte var att börja träna igen.
Orkade dock inte springandes runt hela idag, gick kanske tio meter. Fick håll efter halva rundan och fick ploga genom hög snö ett tag, vilket tog musten ur mig. Det var så jävla jobbigt.
Bortsett från det är jag otroligt nöjd över att jag tog mig ut (av egen vilja) och att jag nästan klarade hela varvet springandes. Nu fick jag ju själv ett bevis på att konditionen har blivit sämre, vilket i ögonblicket gjorde mig motivierad till att träna upp den igen.
     Väl hemma igen duschade jag och åt en stadig och nyttig frukost, fan vad duktig jag känner mig. haha. Nu ska jag bara försöka se till att detta håller i sig, det är mer än lätt att bli förslöad.
     Med Anna över facebookchatten diskuterades senare balklänningar hit och dit, hon har verkligen hittat en otroligt fin, nu är det bara klänningens färg kvar att bestämma. Jag har lagt mina förslag, nu får vi se vad Anna själv bestämmer sig för, jag tror att det kommer bli bra i vilket fall! Samtidigt försökte jag öppna ett mail ifrån Jennie, jag ska vara kritiker till hennes nykläckta idé till bok - mycket kul! Dock fanns ingen bifogad fil men jag väntar tills den kommer.
     Idag ska jag även försöka sätta mig ner med mamma och hjälpa henne med hennes Frankrikebilder som nu är återsamlade igen, i en ny upplaga. Igår, när jag själv befann mig i stan så skulle jag egentligen inhandlat ett fotoalbum till mina Turkietbilder, men icke. Vi var aldrig i själva innerstan, får helt enkelt göra det nästa vecka.
     Har fortfarande inte bestämt ett tema till fotoprojektet, ska brainstorm:a idag och hoppas på ett resultat - jag måste ju börja fotografera snart! Har en del idéer men vet inte hur jag ska kunna få dem att fastna på bild.
     Diskussionen om extrajobb/sommarjobb och körskola uppkom igår, dags att ta sig i kragen för min del om det ska bli något av det, vilket jag såklart vill.
     Igår var det stan som gällde, som jag nämnde innan. Där inhandlades två linnen, en tunn tröja och en tjockare tröja - äntligen! Har tittat på just den tröjan på Carlings nu sisodär tusen gånger. Nu var den nersatt till 50 % så kände att det var dags att slå till en gång för alla. Dock fanns den bara kvar i strl. M (herrstorlekar) så den är aningen stor, men vad gör det? Skulle jag inte köpt den nu så skulle den säkerligen utgått och aldrig kommit tillbaka och jag skulle troligen ångra mig som en gnu. Kort och gott: jag köpte den och jag är jävligt nöjd för den är förbannat jävla snygg!
Dock har jag ingen bild men ni kommer säkerligen få se den på, mer än en gång. Haha. Nu lagar jag mat samtidigt som jag skriver detta, därför tar det såå lång tid, idag serveras fläskfilé och pastasallad, gott!
     Börjar även undra var mina kära linnen som jag beställt håller hus? De skullle komma idag? Visst, det är ju röd dag men de skeppades iväg den 30:e december 2010 så jag väntar...

   
    Förstå att jag längtar, jag vill ha dem nu!

uppdateringsrace?

Tredje inlägget idag, är det något fel på mig? Lugna er, detta är dock det sista.
De sista av mammas bilder läggs in igen imorgon, puh. Det löste sig till sist..
     Klockan är nu halv elva och jag bör verkligen brottas med kuddarna mycket snart, då jag fortfarande känner John Blund knacka mig på axeln sedan i fredags. Haha.
Imorgon bär det av till Norrköping för att kolla balklänning till Anna, det ska bli kul och spännande och se om vi t hittar någon hon gillar. Det är jättekul att få vara den hon tar med sig som hjälp.
     Väl där ska jag även träffa Karro en snabbis också, som för tillfället rensar sig garderob, vilket bara kan betyda en enda sak: mums!
Det som inte är mums är ju dock att hon ska flytta, till Stockholm. Inte kul, inte alls. En sommar utan henne uppe på teatern liksom? Som lite plåster på såren så har hon ju trots allt lovat att komma dit och hälsa på, men nu hoppas jag innerligt att inga andra "veteraner" av teateraporna skippar den 25:e året? (!). Det blir nog trots allt vårat sista år tillsammans (vad jag tror) och det är ju jubileum - man ska sluta med flaggan i topp!
     Ska även hoppa av förbi lyan och hämta externa hårddisken och lite så jag kan skicka iväg lite bilder för framkallning, blev så sugen förut när mamma satt här och pillade med sina.
Nu ska ett album framkallas ifrån båda resorna till Turkiet förra sommarn', så det så. Det måste göras bara. Jag hoppas när jag blir vuxen sen att jag framkallat bilder ifrån såna resor, resor som sätter spår liksom.
Jag gjorde ett för Malta, det ska nu göras ett för Turkiet 2010 men även ett för Enngland kanske? Vi får se vad plånboken säger också, har ju trots allt shoppat en hel del på mellandagsrean nu. Kanske inte så dyra grejer, men många bäckar små... ni vet.
     Idag bakades ju pepparkakor i vårt kök, jag och skruttis tröttnade på bestämda former, så vi gjorde tillslut egna. Det blev kaniner, sniglar, u-båtar, skepp, O:n, U:n, bilar och en hel hög "plantor" (= skruttis tillplattade degklumpar) osv. Så nu fylldes den blå fina burken med domherren på igen, för tredje gången. Haha.
Men bara första gången iår, right.
     En kille ifrån Turkiet började snacka med mig förut, Ali - Roslie minns du honom? Beachkillen?
På hotellets egna strand? Han hälsar but the way. Saknar verkligen den resan, det var speciellt liksom, första resan på egen hand, utan föräldrar.
     Okej, nu har det gått en kvart sedan jag började skriva, vad segt jag måste ut alla tankar. Haha. I vilket fall, godnatt!
oxox

stackarn'

När mamma för en gång skull satt och tog tag i sorteringen av alla Frankrikebilderna till henne och tjejerna, vad händer inte då tror ni?
- Jo, såklart laggar datorn till och allt försvinner, alla de bilderna hon valt och lagt i rätt ordning av resan bara försvinner spårlöst.
Jag såg på henne att hon blev ledsen, men hon sa inte så mycket innan hon stack iväg till innebandyn. Nu sitter jag här och försöker febrilt få ihop alla bilderna igen, genom att ringa mammas väninnor och få dem att kopiera över just alla sina foton igen. Ska springa iväg till en utav dem strax.
Poor mamy, love you.
oxox


it's only two of us - you and me

Jag gick upp runt elva och madlar är otroligt gott!

Söndag, ganska skönt faktiskt. Man måste inte göra någonting egentligen.
Igårkväll kom jag tillslut hem, nu har samma misstag drabbat mig två gånger på två veckor!
Man ber tågvärden redan när man går på tåget i stan att ringa bussen så att den inväntar eftersom att tåget är sent, men ringer tågvärden tro? Fan heller. Blir så jävla förbannad, det är deras jobb?!
När jag och Oskar går av tåget ser vi hur vår buss åker iväg, jag bara skrek rakt ut. Haha.
Denna gången var mamma snäll och ringde, hade väl fått ett utbrott på den stackarn' som svarat på östgötatrafiken annars. Det är så jävla kasst, ett telefonsamtal och så hade detta inte skett liksom.
Skönt nu fick jag ur mig det, rätt och slätt.
        Väl hemma bakade jag och skruttis negerbollar och så kollade la familia på "Patrik 1,5" som jag fortfarande tycker är ganska söt faktiskt. Jag älskar Göran, han är så ursöt bara; omtänksam och tålmodig.
Alla gick vi och la oss ganska tidigt, då alla varit uppe assent på nyårsafton.
        Idag har det inte hänt typ ett skit, resten av familjen drog ut och åkte längd i två timmar och nu precis fick vi lite gäster. Dags att fika på negerbollar. Haha. Även skruttis papparkakshus som rasar idag verkar det som.
Senare ska vi baka upp papparkaksdegen pappa köpt, ganska onödigt såhär när ju i stort sätt är slut men det var väl bra pris eller något antar jag? Och här slängs ingen deg! Jag har faktiskt fått en helt annan syn på pengar nu sedan jag flyttade och jag tar vara på allt nu för tiden.
        Homie 1 sms:ade även förut, såklart att hon åkte till lyan idag när jag åkte igår - typiskt alltså. Haha.
Får se om jag åker in till henne nu i veckan, ett bra tag sedan vi sågs nu ju!
        Nej, nu är det fikatime och jag ska frossa chokladbollar (som det så fint kallas, men negerbollar har jag växt upp med).
oxox

nytt år, som vi är de första att uppleva

Jag ber om ursäkt, vad är det här för blogg att följa egentligen?
Min uppdatering är ju verkligen botten och har varit det ett bra tag. Jag ska bättre mig - snart förhoppningsvis!

         Var börjar vi? Jo, Gott Nytt År everyone - nyårsafton igår och lyan var full med folk. Både kända och okända ansikten vilket var trevligt. Färre tjejer än killar iår (för ovanlighetens skull). Tack alla som kom och som delade blötheten tillsammans vid Linköpings domkyrka vid 2010s allra sista tolvslag. Festens början kommer jag nog dock minnas bättre än slutet, då man hellre minns det roliga.
        Något nytt för min del var att jag även avlade ett nyårslöfte, hoppas jag håller det nu: här ska det börjas träna igen, innan har det varit mycket snack och lite verkstad men det ska det bli ändrig på.
        Nu är det exakt tio dagar kvar på lovet, snart ska man tillbaka till skolan igen. Det ryktas att naturarna kommer få en hård termin. Önsketänkande ifrån min sida vore att det var falskt. Samtidigt ska det nog trots allt bli skönt att komma in i rutinerna igen, nu är man ju veckovill och har vänt på dygnet totalt. Haha.
        Har ett fotoprojekt att jobba med också, total idétorka verkligen. Hoppas insperationen kan flöda när jag kommer bort ifrån stan ett tag igen. En hel vecka har passerat här i lägenheten nu, varken homie 1 eller 2 har varit här på hela veckan när jag varit här. Jag ska inte gnälla för ensam har jag då inte varit, kompisar har kommit och gått hela veckan - bara spontana myskvällar, syskonmys, nyårsplanerande osv. Vilket har varit mycket uppskattat!
        Om 35 minuter går bussen ner till stationen, där tåget väntar och efter det ytterligare en buss. Jag lär vara i hem(hem)trakterna runt åtta någon gång. Den kommande veckan har jag fått äran att följa med Anna och titta på balklänning, jag blir själv supersugen när jag tänker på det. Om ett år, då är det min tur att leta och då är det inte långt kvar... till studenten! Det är nästan lite läskigt vad fort tiden ändå har gått, nu är vi halvvägs (vi som är födda årgång 93).
        Nej, dags att diska undan det sista, sitter nu och lastar in skepp med mat, måste packa klart det sista också sedan säger "vi hejdå stan och hej byhåla".
Tips på tema till mitt fotoprojekt? Kommentera det då, tacksam för all hjälp jag kan få just nu.

Ps. Bara fem dagar kvar sedan ligger mina beställda oversizelinnen i min brevlåda. Wiho



RSS 2.0