the big night

Nu gäller det, snart smäller det - ikväll är det premiär.

Tre timmar kvar till samling, 22.30 börjar ortyren när alla har gjort sig beredda för entré. Gårdagens genrep gick bra tycker jag, hoppas på större publik ikväll och lika fint väder.
Imorse övningskörde jag med pappa och volvon till stan och lämnade in bilen på verkstaden så fr o m klockan åtta imorse var vi forgängare ellerbussresenärer. Det är inte varje dag man är ensam i stan med pappa precis, det var trevligt. Innan affärerna öppnade tog vi en sväng hem till lägenheten och checkade läget innan vi for igen. Det känns så bra att man varje gång man öppnar ytterdörren känner sig hemma, det gör sån skillnad. 
Ärenden avbockades både hit och dit i stan, lite fyndande på ONOFF också nu när de går i konkurs, trots 95 %-ig urplockning gick vi därifrån med tio filmer och stereohörlurar. Great. Hörlurar som egentligen var tänkta till syrran men som jag tar nu i alla fall, då hon inte riktigt ville ha dem.
Tidigare under veckan har det jobbats både måndag, tisdag och onsdag. Nu är jag ledig torsdag och fredag men både lördag och söndag tillbringas uppe på hotellet igen. Efter jobb är det föreställning som gäller, 21:e - 30:e juli. 
Imorgon är det bullbak på schemat, i annat hushåll plus manikyr och pedikyr-målning. 
oxox

nearly the same

Det började i lördags och har hållt på sedan dess - ja, teaterrepetitionerna alltså.

Yes, right, varje dag gäller det att ta cykeln upp till ruinen. Inte nog med att hur många timmar som helst spenderas där uppe med härliga människor så tränas konditionen samtidigt. Varannan dag börjar jag och resten av familjen med att springa en runda, innan solen hunnit ställa sig högst på himlen och senare på kvällen så trampar jag och den näst största lillasystern iväg på cyklarna upp till repetitionerna. 
Igår var det mycket drottning på repschemat, vilket betyder mycket rep för mig - vilket verkligen behövs känner jag. Det är en stor roll som jag inte riktigt hittat karaktären för än, men det är jätteroligt med en utmaning, verkligen!
Dagens rep börjar redan klockan fyra för min del, en hel timme innan de vanliga repen börjar, sedan är det ensemblerep fr o m halv åtta ikväll och så kör vi väl fram till nio, halv tio.
På fredag får hela ensemblen ledigt om repetitionerna fungerar som det är tänkt, i helgen får vi dräkterna och redan på måndag kör vi första genomdraget med teknik - det går fort när man har roligt!
Premiären är den 21:e och jag hoppas på att få se många kända ansikten i publiken 21, 23, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 och 30 juli! Gå inte miste om en föreställning under ett 25-års jubileum, kom dit!
Ikväll väl hemkommen ska jag träffa Erik, trevlig grabb det där! Förövrigt så hoppas jag att Sofie har det awsome i hettan (!) i Spanien och att Madde och Isabell njuter sjukt mycket i Österrike. 
Dags att göra något vettigt, vädret är ju inte det bästa precis...
oxox

en dag i början

Nu har det lilla grynet somnat, det känns redan ensamt utan hennes konstanta prat.

Igår följde Skruttis med in till lägenheten och idag var vi äntligen på teater "Pippi Långstrump" i Söderköping. Amtörteater, mm - jag bara längtar järnet tills på lördag då mina egna repetitioner sätter igång.
Dagens teater var bra, den enda kritiken jag kan ge är väl att det inte kändes som att de repeterat den sedan i februari. Jag tyckte jag hörde någon lycklig själ som sa att det varit störst publikhav hittills idag på 116 personer och vilket väder ensemblen fick att uppträda i! Till en början såg det lite skeptiskt ut men vi var väl utrustade innan med varsinn införskaffad regnponcho som vi slapp bryta förpackningarna på. Barnen i publiken verkade jättenöjda och det är väl A och O i en teater som denna. Hon som spelade själva Pippi ska ändå ha otroligt med beröm, hon var inte särskilt gammal men gjorde ändå ett kanonjobb på scenen och det kändes som att hon studerat världens starkaste flicka ett tag; kroppsspråk, miner, kommentarer osv.
Jag och skruttis gick i alla fall lyckliga därifrån och tog buss, spårvagn, tåg och buss hem igen. Väl hemma festade vi loss på resten av pannkakorna jag gräddat tidigare under dagen, som vi hade med oss till Söderköping som lunch innan biljettinsläppet. Allt för att vara så mycket Pippi Långstrump som möjligt. 
På morgonkvisten idag tittade Skruttis på hela "Pippi på rymmen", vi lyssnade på Pippi-sånger medans vi gjorde pannkakssmet och väl hemma nu ikväll började hon titta på "Pippi på de sju haven". Vi kikade även igenom korten jag tog idag under teatern, jag lägger nog upp några senare. Just nu är kameran nerpackad eftersom att vi tar en buss mot hemtrakterna ganska tidigt imorgon. Troligtvis kommer jag att bo hos mormor och morfar fr o m torsdagkväll och helgen ut. 
På torsdag åker mina kära nya vänner hem, sadface men som tur är kommer de tillbaka om några veckor igen.
Äntligen är Ivan inom landsgränserna igen och honom träffade jag redan igår medans en viss person känns som att den bara helt och hållet silats genom mina fingrar. Jag försökte, genom en liten hint men fick inget direkt gensvar. Jag hoppas och det är innerligt att du hör av dig, för just nu verkar du inte vilja ge särskild respons på när jag försökte återuppliva det vi hade för bara en och en halv månad sedan.
Klockan är mycket och ikväll vet jag att den person, som annars gör så att tiden bara försvinner när man pratar med den, inte kommer vara online, tillgänglig, grön, inloggad, chattande and so on - so why should I stay up late?
oxox


RSS 2.0