spare time

n a i l   a r t

Igår på dagen hade jag inte så mycket att göra, därför valde jag att inviga mina nya two-way-pens som var väldigt bra och lätt ett kap på tradera för en dryg vecka sedan. Bara en gnutta,host inspererad blev jag när en trea på skolan valt just detta som projektarbete. De som följt bloggen ifrån början vet att jag hållt på med detta till och från länge, men just nu har jag inte gjort något på länge så hennes PA blev en puch igång igen. Jag är relativt nöjd med resultatet för att vara första gången jag använder pens:en;


1.


2.

- all created by myself. Intresserad? Hör av dig.

oxox

slut, right?

söndag, åh vad jag ibte tycker om den veckodagen.

Det är  slutet på veckan, man vet att det är skola dagen därpå och i detta fallet - lovet är slut.
var tog veckan vägen, och var i hela friden tog all tid jag skulle ta mig för plugget?
Alltså, shit. Jag måste läsa när jag kommer hem. Fy skäms på mig själv, jag som lovade mig sjäv att göra lite under veckan och så har jag inte gjort ett skit.
Idag vaknade jag vid 11:00, inte okej när man ska in i rutinerna imrgon igen men aja. Efter frukosten stack jag och pappa ut och dejtade bilen en sväng, det var alldeles för längesen nu.
Häpna och hör, motorstopp endast en gång och det var vid start i uppförsbacke. Jag är nöjd, jag kände mig riktigt ringrostig i början men det gick helt okej och jag är nöjd. Ska försöka få mer rutin på körningen nu, varje gång jag kommer hem ska förhoppningsvis kunna resultera en körning.
Idag har jag även fyllt i alla avsnitt på rekryteringsmyndigheten, vi får väl se om värnplikten sätts in igen i framtiden och om man blir inkallad. Haha.
Nu är väskan packad igen, om en dryg halvtimme går bussen hem - dags att ta tag i vardagslivet igen, lyan och plugget.
Dags att äta lite smarrigt käk, ströbakad fisk med potatis, kokta grönsaker och hollandaisesås. Det doftar gott i huset.
Saknar min trogne msnkompis, ah vad jag skulle vilja köpa dig en egen dator.
oxox

w0rried

Varför skickas man in till akuten om man ändå inte får något uträtt där?

- Hur allvarligt kan detta vara?
- Varför kan inte läkarna ta lite mer seriöst på saker och ting?
- Varför vill inte personen i fråga ringa sjukvårdsupplysningen igen?
Om detta ändå skulle göras;
- Varför vet man redan innan att samma procedur ändå skulle genomgås igen, och skulle sluta med att man blev hemskickad?
- Varför börjar man smått tappa förtroendet för de som trots allt är utbildade för detta?
- Kan man med all säkerhet bara skylla på en faktor som stress?
- Hur sjutton ska en vanlig person veta när det är dags att ringa igen?
- Vad är det som krävs för att man ska få genomgå en ordentlig undersökning? Hur mycket överdrift om symptom behövs?
- Vad kan jag som anhörig göra för att hjälpa?

Tusen frågor om vart annat maler på som ett tröskverk i skallen på mig, jag hatar situationen. Till över 100 %. Det var inte längesen något liknande stod på tapeten, och inte innan det heller.
Det räcker tamefan med problem nu, vad krävs av oss egentligen?
Kan inte alla bara få må bra?
Hur jävla mycket är det begärt?
Amen.

yadirF

Soon it's the end of the week - again? (!)

Det är fredag som sagt, och nu är riskettan avklarad för min del. Hela tre och en halv timme satt jag i Mjölby idag, dock måste jag bara erkänna att kursen var över förväntan mycket mer intressant än jga tänkt mig. Det var ju skönt att det var åt det hållet och inte tvärtom, haha.
Då kursen drog över tiden hann jag inte med att åka till lyan en snabbis för att hämta lite stuff, så blev kvar i Mjölby tills bussen gick hem. Såklart hann jag fynda lite den lilla stunden jag var där, jag måste verkligen stänga plånboken nu, och själv inse att jag inte har plats för mer grejer i mitt egna rum! Bad shit.
Frågade ju även en polare om han ville ta en fika på stan i väntan men såklart var han inte i sin lägenhet just denna dag, oturligt faktiskt.
Snart kom bussen och jag somnade snabbt på vägen hem, det känns att man redan kommit in i lovsrytmen. Ja, alltså det kändes tragiskt och hemskt att gå upp 07:20 imorse, haha. Väl i hemtrakterna gick jag av några hållplatser tidigare än vanligt och hämtade skruttis på dagis. Hon är världens sötaste unge verkligen.
Hon blir liksom överlycklig när man kommer och pratar glatt om dgen hela vägen hem. För ovanlighetens skull åt hon och jag mellis på konditoriet idag och pysslade lite när vi kom hem, ja innan mamma kom hem.
Ikväll har det inte hänt så mycket, det är typ ingen som kan hitta på något men för att piffa till fredagen lite extra åt jag, mamma och skruttis kinamat ifrån Kina Thai, mumsfillibabba!
Jag bara dör på hur god sån mat är, skulle lätt kunna bo i Thailand matmässig alltså! Eller ja, annars också kanske, omgivningen är ju underbar på sina ställen. Ni som inte varit där - åk dit!
Jim, min grymma vän sitter för typ sin sista helg i sitt liv (dert sistnämna av vad jag tror i alla fall) i lyan i Åtvidaberg, nästa helg flyttar även han in till stan - vem är typ överlycklig? Jo, såklart han men vem mer, jo jag såklart! Gött och ha en bästa vän så nära för omväxlings skull...
Känner personligen att jag umgåtts alldeles för lite med mina killkompisar på sistone, not good. It's not easy when you all are busy all the fuckin' time, haha. Men jag gillar er ändå, don't worry.
oxox



3dje gången gillt?

Sick and tired of everything - för tredje gången i rad på inte lång tid alls.
Förkylningen har intagit hela skallen på mig och gränsen till feber är inte långt bort alls.
När ska mitt immunförsvar bara bevisa för mig att de vunnit kampen? Hur svårt kan det vara att ta kol på några baciller liksom?
I tisdags kom syster in till lyan, gårdagen blev fullsmockad med saker och vi var inte stilla en sekund. Vi såg b.la. Trassel på bio i Norrköping - sevärd faktiskt, utan förväntningar var det riktigt bra för att vara animerad (då jag aldrig direkt fastat för den typen av film). Shoppade loss på second hand också, förstår inte varför jag inte gör det oftare; ett par Levisjeans, ett skärp, en bikiniöverdel och en spetströja för hela 16 kr - suck on that!
Väl hemhemma igår fick vi reda på att mor och far var inne på akuten, blev såklart orolig som en tok men de kom hem senare igårkväll igen. Dock är inte mysteriet helt löst med besöket än. Blä.
Dagen idag började med långsovande, skönt. Piffade lite nails på förmiddagen, två systrars och mina egna. Inte helt nöjd med mina dock men det får vara.
Måsten om plugg tynger axlarna som fan just nu, orken finns verkligen inte men borde ändå som sagt. Hoppas jag kan ta tag i något av det sen, det behövs. Vill dock hitta på något, något med någon här - här hemma.
Imorgon är det risk1 som gäller, hoppas den inte är lika dötrist som alla säger, i vilket fall måste man ju igenom den så det är väl bar göra det bästa av det. Kompisar börjar ju få körkort nu, så visst känner man sig manad till att övningsköra, har inte gjort det innan så mycket faktiskt. Jag är väl inte dottern som själv drivit på körningen men det är nog dags att ta tjuren vi hornen nu om det ska resultera ett körkort i början av sommaren?
oxox

eighteen

Hela dagen har bestått av förberedelser för att sedan bli fest.

Dagen har varit en sån där bra dag, när man vet vadman ska göra och gör det för att det är roligt. Kvällen ska vi inte tala om, den blev trevlig med stort t. För exakt fem dagar sedan nu, som ni många säkert vet fyllde jag arton år. Just den dagen låg jag hemma sjuk men ikväll klev mina närmaste vänner på i lägenheten, just för att fira mig.
Tillslut blev vi elva stycken, en lagom skara och det var jättetrevligt. 
Tusen tack för alla fina presenter, det lär bli piffande av naglar framöver - det garanterar jag. Likaså biobesök. 
Något jag aldrig fått innan var en sång sjungen för mig, en omgjord text på en låt jag tycker mycket om. Tack Sofie och Madeleine, det berörde verkligen.
Jag har svårt att hitta ett ord för hur grymt bra jag tycker ni är, allihopa. Vill bara säga att jag verkligen kände så ikväll, var och en av er är som en sten ur min stensamling - och ni är alla unika.
Klockan är strax 02:50 och jag har entvättid imorgon, jag lär vara död.
Förhoppningsvis hittar jag på något roligt imorgon, annars så hoppas jag att jag tar den tråkiga söndagen i akt och kanske kikar på lite plugg, who knows?
På andra tankar; grattis Joel på 18-årsdagen (dock igår nu när klockan är så mycket), hoppas du fick en bra dag käre vän.
Jag hoppas även att syster är nöjd med sin livs första (riktiga) spelning. Jag hoppas på att kunna få se lite bilder senare. Okej människor, dags att studera insidan av ögonlocken ett tag, det är ju en dag även imorgon. 
oxox

valet är ditt

Det är helt och hållet ditt.

Hur ska man tolka olika saker, och vad betyder något egentligen?
Är det okej att tas i andra hand typ all the fuckin' time, eller är det nu man ska ställa ner foten riktigt hårt och bara skrika?
Jag har ingen jävla aning och det vet jag så gott som säkert att du inte heller har.
Det känns som att du på något vis suger upp orden jag säger när det väl gäller men vad gör du sedan av dem? Inget av vad du säger till mig verkar ju ge någon effekt?Är jag kanske av den känsliga typen bara?
Frågan är ju hur normalt det är? Hur ärligt får nästa person iaktta allt? Skrik ut vad du känner om så behövs.
Vad jag önskar, och jag önskar det så innerligt mycket är att du bara kunde öppna dig - som att tömma ut hela dig på ett bord, och visa det praktiskt. Jag tror inte det går fram tillräckligt än, det är ganska uppenbart.
Jag är så otroligt rädd om dig, jag vet inte om du inser det alls?
Och inte bara om dig, utan ibland även för dig: come out, come out, wherever you are?
Det är som att vi börjat leka kurragömma, men det är inte riktigt lika roligt längre. Du gör det svårt för mig som letare.
Jag betyngs av att se dig såhär, ibland är det så förbannat svårt verkligen. Jag önskar att jag bara kunde vända ryggen till, för det kanske trots allt är du själv som klarar detta själv på bästa sätt? och det kanske är skönast så?
Dock är jag inte sån, jag vill finnas där - men till vilket pris och hur länge?
Jag söker gensvar, ifrån dig.
Emellanåt känns ord så tomma, som utan mening. Speciellt när jag vet att jag blir placerad på andra plats.
Jag har aldrig krävt en hundraprocentig uppmärksamhet varje dag i veckan, alla timmar om dygnet men ibland slår tanken mig ändå, vore det lika viktigt fördig om det var jag?
Jag hoppas att du själv när du läser detta, ser det som betydelsefulla ord och inser att jag trots allt hela tiden väntar på dig. Jag står där borta, men kanske lite för långt bort nu ibland. Jag vill se dig jobba mot det som fanns, för ibland känns det lönlöst. Jag har försökt, flera gånger än en, nu är det din tur.
Jag finns där, alltid - ständigt jämt. Men jag väntar på dig.
Visa mig du som börjat tyna bort, var befinner du dig och vad är din egen vilja?


inte längesen ju?

Igen, ja jag är sjuk igen. Blä.

Igår blottade jag kroppens innehåll tre gånger på bussen, är trött på skiten nu. Det var jag inte längesen jag var sjuk?

Omvi bortser ifrån det har ja ätit två rostbröd sedan 20.00 igårkväll, är hungrig som ett as.
För allas information så är min egna dator helt kaputt, funkar inte mer. Jag känner mig aningen handikappad but that's life. För tillfället sitter jag vid Kajsas, som ärså snäll som lånar ut den. Idrottsuppsatsen har i stort sätt skrivits klart nu, härligt.
Som ni säkert förstår av detta så kommer bloggen inte uppdateras särskilt ofta, hoppas den där gubben på pappas jobb kan hitta felet, det vore guld värt verkligen!
Tack fina människor för fina Alla Hjärtans Dag-hälsningar idag också, sweet.
Dock känner jag mig inte så sweet, inte fräsch heller för den delen...
Imorgon fyller jag 18 år, och frågan är ju hur det är tänkt att man ska tillbringa den - frisk i skolan eller hemma i soffan sjuk?
Det blev ett tråkigt och deprimerande inlägg,so sorry.
xoxo

dag för studier?

Du är så yeye, wowwow, du är så.

Nostalgimusiken fortsätter strömma ur högtalarna, det är studiedag och solen skiner - vad mer kan man begära liksom?
Gick upp runt halv elva och idag fungerade Internet automatiskt igen. Tydligen hade det varit krångel i hela Linköping igår, så det var inte min dator som krånglade (vilket jag helt seriöst trodde då jag inte kunde bli online). För övrigt var det inte en kotte som ville/kunde hitta på något igår, restless som bara den satte jag tillslut på en film; "The Butterfly Effect" - värd att se, tragisk och sorglig som bara den.
Somnade väl runt ett.
Idag ska jag träffa mamma och syster på stan senare, efter deras besök på sjukhuset. Viktiga samtal har även ringts idag och imorgon ska vi ta en titt på det, hoppas det verkar bra. Vore så skönt.
Borde gå iväg och lösa ut pengarna för bredbandet också, även åka till praktikplatsen och lämna in några papper.
Kemin och fysiken borde också läsas igenom, det är så mycket man borde här i världen.
Ikväll är det i alla fall träning igen, dags att röra på dököttet. Känner dock fortfarande av nacken, så blir det klinch ikväll igen, så tar jag det nog ganska lugnt. På torsdag bär det av till Ljunkan för att sitta nagelmodell, vilket jag verkligen ser fram emot! Får se vad Sofia hittar på för fint åt mig. Detta kommer nog ta i stort sätt hela dagen.
Dags att ta tag i sitt liv och inte slösa tid vid datorn.
oxox

Dagens bästa:
Lönen är som mens, den kommer en gång i månaden och varar ca fem dagar. Och om den inte kommer... ja, då ligger man jävligt risigt till!


- för er som inte vet vad klinch är, check this.

schlutt, schlatt, kaputt

The weekend is over and tomorrow it's time for school again.

Hemtrakterna var det som gällde för min del i fredags, tog direktbussen hem där även Amanda och Agnes var. Den kvällen tog jag det bara lugnt hemma med blodsbandsvänner, på lördagen skulle vi i huset storstäda. Vilket också tog hela dagen, lugnt! Glömde tillochmed bort cup:en som spelades i hallen hela dagen, busy?
På kvällen där stack jag hem till Robin där frst en liten drös folk var, det ökade senare med två man till. Det blev en trevlig kväll tillslut måste jag säga. Nostalgikänslan var på topp när det började spelas gamla godingar ifrån när vi var små, The Cartoons, Dr. Bombay, Bubbles osv. Minns ni? Låg- och mellanstadiedisco:na - vilket drag det var, låttexterna satt där i ryggmärgen det märktes igår. Man saknar den tiden lite faktiskt...
Klockan är nu åtta och det damsugs förfullt utandör min rumsdörr här i lyan, gött!
Borde ta mig en mer ordentlig titt på matten också, har kollat lite nu, senaste timmen men hur noga var det liksom? Not noga, haha.
Denna söndag har bestått av tillbaka resa till lyan, ganska tidigt då jag sedan i fredags planerat in en loppisrunda och det blev det också. Gud vad jag älskar loppis;
* vailent hoodie
*  en stor ring
* två par örhängen
* fem böcker
* en superfint linne till sommaren
* en jättefin plånbok
totally: 120 kr
- gosh, valuta för pengarna - yes!

Nöjd över mina fynd tog jag bussen hem, ingen hemma när jag kom. Jag fixade till lite käk, vid denna tiden var jag hungrig som en varg så det var dags kan man säga. Hävde i mig det lite snabbt och tog bssen till centrum, därifrån bestämde jag mig för att gå dit jag skulle, orkade inte vänta på nästa buss, då det gick fortare att gå helt klart. Så nu är även kusinens födelsedagspresent inhandlad, som sagt; ibalnd blir jag lite sur över att jag inte kan handla på barnavdelningen. Därför köpte jag och systeryster dettaunderbara plagg til någon annan som vi träffar, så vi får njuta av den ändå. Hihi. Smartass, right?
Inget annat inhandlades faktiskt, det känns bra. Man blir otroligt snål också när man kommer in i en vanlig butik efter att ha varit på en superstor loppis i några timmar, haha. Dock trivs jag nog bäst på det sistnämnda i vilket fall. Folk som går på sånt är så glada, både kunder som säljare. Massa gamla saker som kan glädja någon annan människa, när den första konsumenten tröttnat. Åtvervinning, mer återvinning!
Nog om reklam för sånt, hoppas alla andra haft en bra helg? Det har jag i alla fall.
Nu ikväll har jag pratat med hur mycket folk som helst (över Internet dock) men det är så kul när så många är inne och pratsugna samtidigt!
Just det, mamma la i några blonda slingor i burret på mig härom kvällen, samtidigt som jag blonderade henne igen - en orange skiftning blev det (på mig alltså). Trodde det skulle bli hur kasst som helst då utväxten vid det här laget var några centimeter men nej, jag är ganska nöjd! En förändring och jag är ju trots allt estet så, färg var det här! Vem bryr sig om vad andra tycker liksom?
Nej, dags att kolla matten och hoppas på att folk blir lika sociala som innan!
oxox


ticktack

Klockan slår nollettnollnoll. Why awake so late?

Tro det eller ej, the biggest daily news: JAG ÄR ÄNTLIGEN SÅ GOTT SOM KLAR MED ETIKUPPSATSEN!
Det är bara tacka min underbara Sofie för hjälpen, det var den sparken som fattades mig. Tro på det om ni vill, jag hoppas ni tror rätt.
     Fem i fyra ringde klockan ut, ifrån fysiksalen. En mustig teorilektion idag måste jag säga, hängde med på nästa allt. Efteråt kändes min hjärna ur funktion, som om den blivit påkörd av en patzarvagn ungefär.
     Som tur var mötte jag Amanda på stan efter skolan, det var bestämt så. Vi köpte med snabbmat och stack till hennes place. Dags för plugg. Jag var där för att hjälpa henne med matten, fick hon någon hjälp måntro? Knappt, funktioner var inte min starka del i B-kursen, so sorry darlin'. Kände mig rent utav sagt kass där jag stod, undrar allt om hon blev något klokare på det jag sa? Som tur är finns ju Sofie, som man alltid kan ringa till om man har matteproblem, för hon kan det där. Tack för den hjälpen jag sedan förmådde att vidarebefodra till Amanda. Haha. Hela tiden satt jag där med min uppsats, en hel hög med ordbajsning skrev jag ned, dock inget vettigt överhuvudtaget kändes det som. Det var längesen jag hade sånt här problem med en uppsats, men etik och moral är ett knepigt ämne må ni tro.
     Imorgon efter plugget ska jag möta mutti på stan, efter kursande hela dagen behövs en fika, right? Det ska bli mysigt, det händer inte särskilt ofta att bara hon och jag gör något. Därefter blir det att träna bort bullarna och saften, thaiboxning imorgon igen. De har nog tänk ut i förväg att träningsvärken ska smärta som värst den dagen man ska träna igen. Jag känner av mina lår nu ikväll, likaså bröstmusklerna. På tal om träning så har jag äntligen börjat datorskriva mitt personliga träningsschema till Idrott och Hälsa A. Nu har vi nästan kommit över tröskeln, uppsatsen nästintill besegrad. Mamma ska få lägga ett granskande öga över den imorgon över en latte. Mums.
     Som liten surprise kom även ett sms förut; "Hej kära elever, sovmorgon imorgon [...]" - det är vi värda tycker jag allt *blinkar lite diskret med ena ögat sådär*, dock tråkigt att André är sjuk.
     Let me see, time to go to bed? Yes sir!
oxox

bara vara tisdag

Seg i kroppen efter ytterligare en thaiboxningsträning.

Både gympa och träning idag, nu rörs det på fläsket människor, jorå. Trodde låret skulle dö där under mitsen idag men icke, min sambos stenhårda sparkar gav inte ens ett litet blåmärke som spår. Haha. Ibland undrar man ju om man är överkänslig? Eller bara inte skit härdad kanske? Hoppas på det sista, och tror på det också för det andra.
Slutade dagen i skolan med en mycket rolig idrottslektion som sagt, tog bussen hem, käkade och drog sedan på träning. Jag om någon borde verkligen plugga nu, så varför jag inte det? Spyr på mig själv snart, måste ta tag i mitt liv lite.
Totally hate att det ska krångla med att få in microsoft office-paketet på min dator, behöver det verkligen nu!
Ivan är snäll och gör vad han kan, toppen är du vännen. Låt bara min uppsats försvinna ur världen så skulle jag vara superglad. Fick inte tag på den läraren idag, dags att göra det imorgon känner jag...
Imorgonkväll sticker jag till Amanda och hjälper henne med matten, själv ska jag väl försöka få lite gjort jag också så det blir nog etikarbetet och lite matte för min del. Hör så jag låter, värsta pluggisen tänker ni säkert? Jag svarar bara med: andra året på naturvetenskapliga, people. Ack ack.
Idag hade vi vår första lektion i svenska B också, det kommer nog bli jättebra - ny lärare och ny kurs. Jag har lite förväntningar, det har jag nog allt eftersom att jag tycker om svenska.
Ikväll efter en väl efterlängtad dusch slank både havregrynsgröt och mackor ner, gott var det. Gröt är underskattat, verkligen. Ikväll betalades även avgiften för träningen för ett helt år,  så nu är det bara alla dessa skydd som är kvar att inhandla; benskydd, tandskydd, handlindor och boxningshandskar - tur att lönen kom in för några dagr sedan, för dessa saker är inte heller billiga precis.
Klockan är halv elva och jag borde slockna nu, så får väl göra det men först så ska jag försöka läsa igenom lite plugg. Hoppas jag känner att jag får in något i alla fall. Ibland undrar man om hjärnan av sig självt kan pluggstrejka alltså...
oxox

RSS 2.0