pluggis

Mycket att göra, mycket i huvudet...

Om exakt två dagar är det svenskaredovisning, om exakt två dagar är det fysikuppsats (som jag inte börjat plugga till överhuvudtaget än) och om EXAKT två dagar åker jag och tio andra tjejer till Irland huvudstad!
Det sista ser jag verkligen fram emot, de två andra kan ju bara slänga sig i väggen eller något just nu.
En muntlig redovisning på 5 minuter - hur tänkte man där egentligen? Det är ju ingen tid alls för att kunna få fram alla punkter läraren skrev framme på tavlan idag. Jaja, det är bara att göra sitt bästa och att svälja den där förbannade klumpen som alltid infinner sig i halsen så fort jag ska stå inför klassen och snacka. 
Fysiken är svår att förstå, jag hoppas att jag lyckas hajja' något i alla fall, så att jag kan fylla upp några A4-sidor.
Packa har jag inte hunnit än heller, dock hittade jag lyckligtvis mitt försäkringskort inom EU igår (efter sisodär 45 minuters letande), trodde jag skulle gå i taket så nervös känsla fick jag i kroppen - men som sagt; nu är det återfunnet!
Imorgon checkar vi in flygbiljetterna, skriver ut boardingcard:sen och skriver ut bussbiljetterna - nu är det verkligen på riktigt, tjejer! Det ska bli så grymt skönt när vi väl får placera våra rumpor i sätena på flygbussen, blicka framåt mot några dygn utanför Sveriges gränser men också ett efterlängtat sportlov.

För att uppdatera lite om dagen, så är det ju alla hjärtans dag idag, vilket jag firade i fredags med Erik eftersom att vi inte ses i veckorna. Fick ändå ett sött glädjespridande sms av honom idag, han är för bra han. Kommer sakna honom en del innan tisdag nästa vecka - men det gör oss nog gott båda två. 
För övrigt kom studentmössan idag också, det blev extas på mentorstiden med utdelning av mössor hit och dit - tråkigt nog var min mössa fläckig så det fick returneras. Annars var färger och brodyr korrekt, men visst längtar man...
hade hellre velat att mössan skulle anlända mer när det närmade sig student, nu kommer den bara ligga där och glo illmariskt och liksom viska: "det är långt kvar tills jag får pryda ditt huvud - det är mycket som ska göras innan dess". Därför tänker jag lämna mössan (när den väl kommit igen) hemhemma, så jag slipper se den. Jag ska ju ändå flytta hem tätt inpå studenten så då finns den redan där när jag väl ska använda den.
Detta låter säkert sjukt, hur kan jag inte glädjas åt at studentmössan kommit?!
- klart det är kul, absolut men samtidigt tycker jag att den kom lite väl tidigt...
Kvällen har spenderats framför datorn med svenskaplugg. Nu ska jag dimpa ner i sänger och dra igenom lite fysik innan jag slocknar tänkte jag, hoppas inte jag somnar bara...
Utanför fönstret dalar snöflingor i mängder ner till marken, när jag skulle gå hem idag efter skolan stormade det snarare och jag såg inte ett smack framför mig. Nu är vintern här på riktigt, men visst är du lite sen! Försök pricka in julafton nästa år, tack! Hihi.
Godnatt allesammans!
oxox



dagens citat

‎"Always be a first-rate version of yourself, instead of a second-rate version of somebody else"

känns som måndag?

Kan bero på att jag var hemma igår...

Yes, igår hämtade jag äntligen ut körkortet, kortet som jag fått en påminnelse om att hämta ut till och med. Är ju inte hemma på vardagarna längre och i byhålan har ju inte Posten öppen på helgerna - great? BIG no.
Så skolka var enda alternativet och då kändes friluftsdagen perfekt placerad just igår.
I förrgår pendlade jag hemhem och träffade pojken min, sov där och uträttade allt dagen efter. Det var skönt, ett break mitt i allt liksom. Lånade även boken till svenskan på bibblan hemma, så mycket lättare än i stan. 
Tycker om vårat lilla bibliotek, alla är så trevliga där.
Vid detta läget är jag ungefär halvvägs igenom boken "Thérèse Raquin" av Èmile Zola, en bok skriven under Naturalismen och vad är nu detta? 
Jo, den strängade tiden litterärt sett under Realismen. Ni vet då man skulle skriva sanna vardagsskildringar, då man gärna baserade texterna på fakta och då man ansåg sig själv skriva tråkiga texter. 
Detta är nog allt annat än tråkigt att läsa, dock lite svårt eftersom att allt beskrivs in i minsta detalj all the time. 
Såhär långt ångrar jag inte mitt val av bok, då denna är ganska brutal i sina beskrivningar. Boken blev Zolas genomslagsbok, vilket jag verkligen kan tänka mig... om man tänker på dess samtid.
Så har ni inget att läsa och vill ge er själva en utmaning, eller ja, bara något annorlunda kanske? Läs den!
Istället för att låta bloggen uppta min tid just nu borde jag ligga i sängen och läsa så mycket jag kan, vilket jag snart ska göra.
En annan sak jag borde göra är att leta fakta till fysikuppgiften tills nästa vecka, har börjat men det är svårt att veta om det jag redan hittat ligger på tillräckligt hög nivå eller inte. 
Förövrigt blev biologirapporten äntligen färdigskriven idag, det kändes som den aldrig skulle bli det. Imorgon är det biologiföredrag som gäller på kvällen, vår lärare får nog aldrig nog. Haha.
Övriga konstateranden som inte alls har med föregående att göra är att jag äter alldeles för mycket pasta och tränar för lite. Pasta är farligt gott och träningen vet jag inte när jag ska klämma in, egentligen vore det ju inte värre än att jag bara tog den tiden för även om man inte tror att man hinner med allt annat man ska göra så ser man ju till att man gör det ändå. Latheten kanske har slagit till, jag kanske skulle göra något åt det?

over n' over again

Hur kan det gå så fort mellan söndagarna?

Nyss tyckte jag glädjen spred sig för att det var fredag? Aja, helgen har varit bra. Precis så jag ville ha den.
Dagarna spenderades med pojkvännen, ihop med alla runt om oss. Trevligt.
Förra veckan var jobbig, jag ville verkligen bara hem och få träffa honom. 
Känslan är härlig och innan december var det längesen jag kände så stark för någon. Han är grym min grabb.
I fredags kom han in och mötte mig när skolan slutade, vi strosade omkring i fet kyla på stan och pendlade sedan hem ihop. Dagen efter hade jag en nagelkund, sedan träffade vi mormor och morfar och snart även Eriks morföräldrar. 
Jag körde bil för gången med honom i bilen, tänker hämta ut kortet på tisdag tänkte jag. Dags nu.
Igårnatt började jag plötsligt må illa, så gick hem ifrån Erik och sov hemma. Första tanken var såklart: "Nej, fan! Inte kräksjuka!", vaknade dock utan skiten, åkte på balträning med min nya partner och sitter nu i lyan igen. Det är söndag som sagt,och skola imorgon - igen. 
Balträningen gick bra, endast grunderna fortfarande eftersom det var andra träningen totalt sett, skönt eftersom att partnern' kom in i bilden efter första träningen. 
Från och med nu ska jag dansa bal ihop med en bra tjejkompis, då det började krångla med den först planerade partnern.
Nu ska vi därför ut på jakt för att få ihop en damfrack, hon ska ju också få känna sig kvinnlig - hon ska bli snyggast på "herr-sidan". Frisör är fixad för oss båda, så nu ska vi kika efter saker i Dublin, som vi åker till om elva dagar!
Shit, nu är det inte långt kvar! Spännande. Dags att skriva packlista snart kanske?
Då är vi ca tio brudar som drar ut på äventyr, det ska bli så kul! Fem nätter i ett fritt främmande land, mums.
Hoppas inte det är fullt så kallt som det var när vi var med skolan i England bara, burr. Det var en obehaglig upplevelse, dock kan vi ju gå in i värmen hur mycket vi vill denna gången - då vi inte är tvugna att göra massa uppdrag i kylan.

Dagens låtar:

1. Längesen - Petter
2. Euphoria - Loreen
3. Hide and seek - Imogen Heap
4. Hello Hey - Victoria Silvstedt
5. Afrodite - Lars Anders Johansson
6. If it's all I ever do - Anders Johansson
7. Äckligt - Ansiktet
8. Wild Ones - feat. Sia - Flo Rida
9. För alla dom - Ison & Fille, Mogge, Petter
10. Without you - Amanda Persson

RSS 2.0