drah

Varför vill man sprida det för vinden och ihemlighethålla det at the same time?

Idag inhandlades lite presenter, vissa fyller år och det var kallt ute. Jag höll på att gå under av huvudvärk under fysiklektionen som var det sista för dagen och kom hem till lyan lite efter halv sju. Lagade mat ihop med min sambo och har ströpluggat lite religion. Soft dag.
Dock krockade religionerna lite här på slutet men som tur var blev inte smällen så stor.
Känner. Inte. För. Att. Uttala. Mig. Mer. Om. Denna. Dag. Godnatt.
oxox


(Bilden är inte av egen copyright)

lonely

Nostaligisk musik och en ganska tom lägenhet.

Jo, som ni säkert förstår är jag tillbaka i stan, skönt och vara tillbaka skapligt faktiskt. Dock tömdes lyan på folk ganska fort, hann bara gå i, checka kylen och gå och handla så var det lika dött som i graven när jag kom tillbaka igen. Lite trist, men snart är det slut på liknande. Bara två månader kvar och gud vad jag ser fram emot det nu alltså!
Vaknade sent, (vill då tilägga att klockan som ni vet ställdes fram en timme inatt), på en kvart gjorde jag iordning mig och han med nöda och näppe till kyrkan innan klockorna ringde. Puh.
Syster med kör var med under den ekumeniska gudtjänsten denna söndag, så kände att det kunde vara kul att gå dit. Som ni vet är jag ju aldrig i kyrkan längre, vilket jag var en hel del när jag bodde hemma.
När jag satt där och tittade fick jag världens impuls - hur kul skulle det inte vara att hjälpa till och leda barnkören? Hade jag bott hemma, haft tid så hade jag lätt erbjudit mig, no doubt about it.
Det var utdelning av biblar idag, alla femåringar är ju gudomligt söta, jadå.
Tillbakaspolning på några timmar; det var Earth Hour igår, deltog du? Det hoppas jag? Det gjorde jag.
Exakt halv nio sprang jag och syrran runt i kåken, släckte alla lampor och tände massvis med ljus, mysfaktor or what. Vardagsrummet blev hur mysigt som helst, parenteserna gick iväg och spelade kort och Erik kom senare. Vi fixade en film att kolla på, sevärd absolut: "Next Three Days". Dock sov jag i mitten av filmen, men kunde inte falla tillbaka i sömn i slutet, spännande! Inte överdrivet mycket action, vilket jag uppskattar då jag har svårt för blod, splat, pang, explosion osv.
Då vi som sagt ställde fram tiden inatt så blev det ju ganska sent innan Erik lämnade huset, men vad gör det en lördag? Kompisrelationer ska ju utnyttjas när man väl befinner sig hemma, eller? Haha.
Idag däremot stack jag till musikskolan en timme efter kyrkan, där var det repning som gällde, idag fick rap:en ta form med lite orkester i bakgrunden vilket var helnice. Nu känns det som att den börjar sitta, precis som min bilkörning. Det går framåt! Denna helgen var det bilkörning både fredag och lördag, jag skulle egentligen kört idag också men tiden räckte inte till riktigt. Innan bussen gick runt fyra lagade jag mat, festpasta á la myself så bilkörning får bli senare i kommande vecka.
Något som inte får glömmas bort är ju även att det finns födelsedagsbarn inom några timmar!
Pärlan Sofie fyller ju 18 år imorgon och Vedat fyller 19 - Grattis guys! Hoppas ni får en lovely dag!
Dags för mig att ta ut den lasagne jag precis tinade upp i micron.
oxox


Grattis pärlan, ha en toppendag - det är du utan tvekan värd!


Happy birthday, V! Have a nice day and say hello to Turkey from me!

helg

Lördag, åh lördag.

Blev väckt till en relativt tidig frukost, då Erik var här till lite över ett inatt. Alltid lika trevligt, dock lyckas vi ju nästintill somna till .tv:en innan vi inser att det kanske är dags att han drar. Haha. Sånt är det.
Vid frukostbordet idag fick jag reda på att jag skulle köra familjen till Mjölby, där dog tanken om att gå upp och lägg sig igen. Hela familjen baxade in sig i bilen med mig i förarsätet, backade ut ur carporten för första gången idag, vilket gick bra. Fick även köra runt på många smågator i Mjölby, in vid pappas jobb bland annat. Till slut blev det även att parkera vid Netto, vilket gick otroligt bra för att vara första gången för mig - mamma skrattade av förvåning när jag parkerade utan förvarning och placerade hela bilen i parkeringsrutan - ohyes, det går framåt guys! Vilket känns otroligt skönt!
Det var billigt godis på Netto, påsk snart säger jag bara. Köpte för mycket men puss på mamma som betalade. Körde vidare så att syrran fick hälsa på hos sin kommande praktikplats, hon kommer få det finfint tror jag.
Efter det vände vi hemåt, E4:an på hemvägen och gamla E4:an dit, bra med omväxling.
Nu har jag suttit här alldeles för länge, dock har jag pluggat religion också, läst igenom hela hinduismen och mer än hälften av buddhismen, då vi tydligen ska ha uppsats om dem på tisdag...
Godiset är för stunden ersatt av tuggumi, kände mig fruktansvärt onyttig plötsligt, inte direkt för att tuggumi kompenserar men känslan räknas väl lite, antar jag.
Solen har skinit hela dagen, men ute har jag inte varit särskilt mycket än trots att hela familjen varit det. Dåligt!
Tur att Erik är påväg, vi ska gå en sväng i det fina men mycket kalla vädret, burr. Trist att jag inte fick med mig kameran hem, det är ju nu man ska ha den liksom. Aja, våren är på gång, vilket är underbart - allt blir så mycket lättare då känns det som. Mars är snart slut och nu väntar kommande månad med otrolligt mycket saker, roligt absolut, x antal kalas, fest, rep, premiär med kulturarvet, erotikparty, födelsedagar, konsert osv.
Det känns gött kort sagt!
oxox

good night

Vad ska man skriva, klockan är mycket?

Träningen var jobbig, som jag anat. Sista kvarten bestod av ren fys, ja bland annat upp mot 40 sit'ups lär kännas av imorgon kan jag tro. Haha.
Det blev en del klinch, lowkicks, serier osv. Någon nu spark och lite sparring för första gången för mig
- dags att införskaffa skydd nu! Det går knappt att träna utan, det gör ont som fan!
Är helt öm i smalbenen, ajaj. Det hettar rätt rejält, får se hur benen ser ut imorgon...
Dock luktar jag förfärligt illa om händerna efter boxningshandskarna, så utifrån det sett vill jag ha egen utrustning nu! Jag kan ju bara tänka mig hur många svettiga nävar som varit i de där handskarna, uäk.
Imorgon är det fredag, tar nog bussen direkt till hemtrakterna, det blir nog att sitta barnvakt en del, mys.
Nu känner jag hur John Blund knackar på, dags att snarka tror jag. Bäst att lyssna kanske.
Pratar med den bästa på msn, så sluta vill man ju inte kanske? Aja, tur att det är en dag imorgon också.
oxox


Inte världens bästa bildkvalitét direkt men det bjuder jag på.


till sist

I väntan på att en passande buss ska gå.

Snart bär det av på träning, första träningen på hela tre och en halv vecka - snacka om dåligt samvete eller?
Plugg har det varit mycket av innan, inte haft tid faktiskt. Denna vecka har dock varit lugn så nu kör vi igen, tillbaka med rutinerna. Förhoppningsvis slänger jag in ett mer updaternade inlägg ikväll, vi får se hur död jag är efter thaiboxningspasset.
oxox

Monday

Om du börjar gråta, ja då gör jag definitivt det också.

Back in school again, rätt okej dag trots all natur måste jag erkänna. Imorgon vänter mycket svenska, lucky me säger jag bara. Dagen var varit awsome helt utan läxor, det är inte ofta man får uppleva det, så jag har njutit kan jag lova.
Imorgon drar jag hemhem igen, rep inför kulturavret, önska mig lyca till - det lär behövas. Rap:en sitter inte helt än men det ska nog gå det med ska ni se. Otroligt nog lyckas jag alltså missa ytterligare en träning imorgon, shit vad längesen det var jag befann mig på mattan nu, fy skäms på mig. Usch. Jag känner tillochmed hur jag redan kommit ur träningsrutinen, bad shit. På torsdag hoppasjag på att kunna få boxas lite igen i alla fall!
Dags att gå och lägga sig, klockan är runt tio.
oxox

if we'll count down more than half of hundred days.

house of bath

Time to sleep, hun.

Dags att sova som sagt, efter en heldag i stan med skruttis. Väldigt mysigt, då vi sällskapade med Lynn och Axel också.
Finns inte så mycket att skriva, det mesta vill jag nog hålla för mig själv just nu. Blir förmodligen på bättre bloggningshumör redan, typ .. imorgon? Haha.
Imorgon är det matte C som gäller som morgonperiod - vadå naturdag? Både fysik, matte C och kemi.
Sleep tight!
oxox

två dagar är det

Pannkakssmet, plockande med klistermärken, sockerkakebak, nagelmålning and so on.

Från och med klockan tio imorse har jag varit här hemma, ensam med skruttis. Hur mysigt är inte det liksom?
Jag har svårt att föreställa mig att hitta en sötare eller charmigare unge alltså, jag skulle vilja äta upp henne, eller ja - ni vet vad jag menar. Haha.
Klockan är lite över sex, förfest rullar på radion och snart kommer Erik hit, toppen!
Idag har jag verifierat mig på banken och kan i och med detta nu handla över Internet. Vilket redan har resulterat att jag skickat efter mammas 40-årspresent, det är ju faktiskt inte så långt kvar så det var verkligen på tiden. Det ska bli spännande och se vad hon säger om den, jag litar helt och håller på demonstrationen!
Tidigare mötte jag en styrelsemedlem ifrån teatern på ica, som verkligen räknade med mig i sommar sa han - jag vet inte hur jag ska göra i sommar alltså, hur ska sommarlovsveckorna lyckas rymma det jag vill? Lovet är för kort helt enkelt, dock har jag ju inte haft intensivkurs i början av sommaren för b-körkort innan men ändå. Jag får nog helt välja bort något sommaren 2011 men det är ett jäkla dilemma som jag vinte vill göra ett val i.
Tillbaka till shopping över nätet, jag har suttit inne på Tradera och kollat alla converse där, hittat flera stycken läckerbitar faktiskt. Felet är bara att alla är i fel storlek?!
Nej, dags att plocka fram allt inför taco och glass med fruktsallad!
Imorgonbitti tar jag och skruttis tåg och buss in till stan och besöker badhuset en sväng, vilket var hur längesen som helst för min del.
Dags att låta radiomusiken inta rummet och let's start cooking!
oxox

  

högtidligt

F R E E    F R O M   H O M E W O R K S
- det firas med att sova hela sju underbara timmar, till skillnad från förgående dygn x 2

oxox

punkt

Vi sätter nu punkt, ögonlocken läpar efter mina fötter nu.

Godnatt glykosidbindingnar, alfa-glukos, cellulosa, Haines´test, fruktos, amylos, amylas, laktas, laktos, kolhydratsreserver och cellernas cellmembran - ja, god fuck natt!
oxox

change

Bort med svenskan och in med kemin.

Frågan är hur mycket man kan få in i hjärnan egentligen? Igår var det svenska, nu är det kemi och imorgon blir det fysik. Ja, jag är död - totallt.
Ibland förstår jag ärligt talat inte hur vi pallar med detta allihopa, för det gör vi faktiskt...
Dock är jag glad att jag gjorde uppgifterna igår. Lånade ut min kemibok till Ivan idag då hans är borta men när jag kom hem och skulle börja läsa på mer om proteiner såg jag till min fasa att jag i mina anteckningar hänvisat massor till sidor i boken - körd? Ja! Det fick bli kolhydrater istället för min del.
Nu har jag suttit och antecknat om mina anteckningar, haha det där lät wierd men ja, får jag in det i handen brukar det komma in i huvudet också. Vi får väl se hur mycket huvudet tagit emot imorgonbitti, när uppsatsen ska skrivas dock. Strax är det dags för ytterligare ett förhör över msn, Ivan ställer upp för andra gången på två dagar, en ängel är du verkligen ibland!
Svenskaprovet gick okej, gympan var kul och efteråt stack jag, Ivan och Theo ner på stan', jag stack till banken och fixade äntligen mina ärenden där - nu har jag både dosa, ett e-sparkonto och ett helt nytt privatkonto infor "the moving". Likaså kommer ett nytt bankkort på posten nu, sent i veckan eller nästa. Efter det gick jag och Ivan och åt på Steve's medans Theo tittade på och efter det skiljdes vi åt.
Idag blev jag äntligen klar med svansen till min kobra, på bilden också. Jag förstår om ni inte förstår ett smack av vad jag pratar om men det kommer komma upp bilder senare - nu är det klädelse av den som gäller, vilket också lär ta sin lilla tid men än så länge är jag nöjd måste jag säga.
Nehej, nog med goja' - back to work! Ingen vet hur sent det kan bli inatt, klockan är snart tolv...
oxox

donno'

Att tro på något för mycket, är det påståendet sant?

Jag är rädd att jag inbillat mig något, men det kanske trots allt var lite för bra för att vara sant?
Time to get back to reality, my friend.
Sitter för stunden och blir förhörd till svenskaprovet imorgon av Ivan över msn, hoppas jag fixar det!
Klantig som jag är så råkade jag ta med mig fel block hem, när jag öppnade väskan låg biologiblocket där
istället för svenskan, värdelöst. Runt 15 kemiuppgifter är gjorda, en ynka liten (dock jävligt stor och svår)
kvar - hoppas någon annan i klassen gjort den så jag kan få hjälp.
Har lite smått panik inför fysiken på torsdag - när fan ska jag hinna plugga, och framför allt när jag sitter
framför den här dumburken? Jag blir så trött på mig själv...
Godnatt!
oxox

2 things

Sex A4, kritik har jag fått, efterläst har jag gjort, check, check, check!

Tro det eller ej, efter flera dagars slit är texttolkningen äntligen färdig! Tack Ivan för kritik och tack mig själv för att du satt uppe till fem imorse, det finns ju närapå ingen härligare känsla än detta alltså...
Nu återstår bara två tunga saker i veckan som kommer, kemiuppsatsen och fysikprovet. Jag skulle pluggat fysik i helgen, för att få lite heta tips av farsan, men det blev inte av bara.
       På torsdag hoppas jag att omprovstiden inte dras ut allt för länge så att jag äntligen kan få gå till träningen igen, för första gången nu på tre jävla veckor. Antingen har jag varit krasslig eller så har pluggandet satt stopp. Hoppas, hoppas!
       Just nu sitter jag tillbaka i lyan, uppkrupen i sängen framför datorn. Åt nyss pasta med köttfärssås, förgrömmat gott det där alltså, förstår mig inte på dem som påstår att pasta inte är gott? Det är ju typ livets mat (i alla fall som student, haha). Det finns en sådan oändlig variation, och i stort sätt allt är gott, mums!
       Helgen spenderades hemma, med familjen kan jag knappt påstå, då bara jag och syrran var hemma igår. Idag vaknade jag runt tolv, kom då ihåg att jag somnade vid halv sex imorse, jag går aldrig upp tolv annars. Innan bussen gick passade daddy och jag på att dra ett varv med bilen, det gick bra idag - det känns helgött. Backade för första gången idag och känner nu för första gången att jag fattat hur man hanterar dragläget - yes, I know, smart tjej? Allt tar sin tid!
Det var rondeller, upp- och nerväxlande, höger- och västersväng, riksväg, skogsväg osv.
Senare slängde jag i mig lite gott käk som mor min gjort innan hag gick till bussen, sedan var det resa tillbaka hit och nu sitter jag här, klockan är snart elva och jag ska nu bums i säng!
Godnatt världen - imorgon är en ny dag med bild som morgonperiod, yey!
oxox


high five?

Klockan är över fem.

Jag började nog lite sent, men nu är det färdigtolkat! Dante kan ta sig i röven alltså, undrar om han ens hade en tanke på när han diktade detta att det skulle sitta framtida två-ringselever och tolka texterna? Tror knappast det, då ju "Den gudomliga komedin" är ofattbart lång, eller jag det kändes så i alla fall. Jag tror att jag har fått ihop runt 6-7 A4, endast tolkning, då kanske ni får lite perspektiv på det hela. Tv:en står på myrornas krig, stängde av boxen tillslut, trött på gevärsljud all the time eller allt annat som visas såhär dags på dygnet. Syrran kröp till kojs för sisodär fyra timmar sedan, och resten av familjen Tycoon är inte hemma.
Imorgon är det söndag och då jävlar måste jag ta tag i fysiken, som jag egentligen skulle gjort idag men idag prioriterades svenskan ganska uppenbart och det var ju och tvungen att bli klar, så.
Till skillnad från fysiken så har jag ju inte lika svårt för svenska, det är nog även därför det lockar mer med texttolkning än med fysikformler och mekanism.
Denna dag lär jag nog sova ett bra tag längre än vad jag brukar, men vi får se, beror väl på när huset fylls på med liv igen.
Godnatt!
oxox

en text om natten

Tjugo i ett, varför upprepas städigt denna visa?

Denna veckan har jag lekt eremit dag ut och dag in efter skolan, such a life.
     Det är en tung period i skolan nu, jag tror inte jag är den enda naturarern som konstaterat det? Fysikprov, matte c-prov, svenska texttolknig + prov och kemiuppsats - behöver jag gå in djupare?
Förra veckan var det kemilabb och biologiuppsats, ja inte lär man tveka på om att jag går i skolan men om jag har något liv, den frågan är luddigare.
     Idag har jag sedan jag kom hem suttit och repeterat inför matteprovet imorgon, hoppas nu innerligt att det ger reslutat också. Samtidigt vill jag bara berätta att jag är så glad att jag har mina kära naturar-m8's som oftast på något sätt lyckas trycka in det jag inte fårstår i huvudet på mig, ja ibland undrar jag vad jag skulle göra utan er faktiskt...
     Imorgon är det äntligen fredag, efterlängtade och underbara dag, då tar jag troligen bussen till hemtrakterna för att ta det lugnt men även försöka smuggla in lite fysikformler i mitt egna huvud. Tro det eller ej men innan har tullen tagit hand om formlerna tills vidare, nästintill insmugglade på rätt plats så har de dragits ur igen och jag har aldrig riktigt fått grepp om var, hur och när de ska används för att användas rätt. Knepigt det där med fysik.
     Förut under dagen kom regnet, var det bara jag som insåg hur längesen det var vi hade regn? Det var underbart, det smattrade ljuvligt mot lägenhetens fönster och man kunde tydligt se att snön drog sig undan ytterligare. Jag hoppas på vår snart, det är dags tycker jag. Nu har vi haft dryga fyra månader kall vinter, borde det inte räcka så?
     Väl ensam hemma, med mycket använt suddavfall i soffan, siffror i huvudet och tunga ögonlock så säger jag nu godnatt, och välkommen (om tre minuter) - ljuva fredag!
oxox

För er som inte vet, anteckna detta någonstans. 
     Idag fyller en gammal vän 18 år, ni vet en sån där vän som man förr delade varje födelsedag med, för det var något speiellt - något som bara den personen och jag hade. Jag kan tänka mig tillbaka till hur jag skulle krypa upp bredvid dig sovandes, väcka dig som bara en vän gör och ge dig det första paketet, skratta, gratta och bara låta ytterligare en födelsedag ta vid. Det var så det var då, förr om åren men inget är bortglömt,
minnena lär aldrig blekna, min vän.




felprioritering?

Shit vad jag bara borde plugga!
Varför gör jag bara annat för hela tiden, jo för jag vill väl inte helt enkelt. Kan man säga att jag längtar tills onsdagkväll nästa vecka eller, jao...
Time to study nu, inget annat - hur mycket jag än vill.
Det finns inga rutiner kvar längre. Men så hänger det ju något mer spännande och nytt i luften också.
oxox

vadå gen, det ordet har jag aaaaldrig hört förut? (!)

Orkar verkligen inte skriva ett ord dataskrivet till, vill bara berätta;
FINALLY FINISHED WITH MY ESSAY ABOUT GENETIC ENGINEERING
- nu är det "bara" musikteoriprov imorgon kvar att plugga till också...
oxox

froggs

Jag förstår inte hur livet orkar leva - absolut inte nu.

Vill bara berätta att jag är otroligt glad att jag inte behöver befinna mig i någon annans kläder just nu, jag trivs perfekt här, i den här storleken. Tygen är bekväma och jag har en hel garderob med ombyte om jag skulle tveka på den första eller kanske tredje omgången plagg.
Världen är bra orättvis ibland, ja det är den. Fyfan. Det är alltid icke-värda människor som råkar ut för det också. Det är flera runt mig just nu. Om jag så kunde skulle jag gå upp flera storlekar i både mina jeans och hoodies' bara för att ni skulle kunna få slippa skiten.
Själv vet jag inte var jag står för er alla, det är svårt. Skitsvårt verkligen. Jag försöker hjälpa, vissa är lättare för att men vill mer, andra har man försökt hjälpa ett tag men det leder ingenvart.
Om detta nu låter som ett deppigt inlägg, så var inte detta meningen. Jag hoppas snarare att ni själva ser inlägget, att i alla fall ett plural av er tar tag i era jävla problem och får skiten ur världen på ett eller annat sätt.
En annan vill jag bara finnas där för, hur mycket som helst. För att du behöver det, mer än någon annan just nu.
För att släppa känsloflödet en sekund så kan jag ju bara säga att jag är fuckin' proud för att jag börjat med biologin, dock en hel del kvar plus en kemilabb som ska lämnas in i veckan också men den tar vi sen.
Idag efter skolan har det bara varit jag och lyan, me, myselfand I... och lyan. Ganska skönt faktiskt. Förutom att vi saknar tandkräm upptäckte jag nu, bad.
Under kvällen har jag trot allt haft mycket trevliga konversationer över nätet, sånt uppskattas när man sitter i en säng full med papper, block, pennor, sladdar och, ja gud jag vet inte allt vad som ligger här. Haha.
Sitter just och har låtit en hel damm gröna slemmiga grodor hoppa upp i Ivans och mitt konversationsfönster, bara kände att de var tvungna att få hoppa upp nu - annars skulle väl hela sängen varit full av dem inatt.
Nu kan jag sova gott, troligtvis i lugn och ro -
för jag trivs som bäst där jag är nu.
oxox

RSS 2.0