virrvarr

Fokus på den ena, fokus på det andra.

Planera dina veckor, Rebecca - yes, I'm trying! Det är inte lätt ibland, nu är vi snart inne i en sån där period igen, en period med fullt upp all the time och det gäller att ha huvudet på skaft, utnyttja tiden och försöka ha lite ledig tid också. Gud vad tråkig jag låter, men det är sant. Vartenda ord.
Min lediga dag ifrån skolan spenderas på körskolan, all day. Hade hoppats på att komma lite längre men hjärnan kunde inte ta in mer så då tog jag tåget till stan vid sex. Det var skönt att komma hem, dock till en tom lya...
Lite trist när sambon inte är här men hon kommer ju imorgon igen.
Väl på tåget kände jag hur utpumpad hjärnan var, ögonlocken föll direkt och de där 20 minuterna fick mig alert igen.
Nu väl hemma har jag lagat coscous med olivolja och aromat, toppat med färsk broccoli - mums.
Elräkningen är nu betald, likaså två andra viktiga fakturor. Några nya "bockar", you know like: "CHECK" i almanackan, något gör jag i alla fall.
Nu för drygt en och en halv timma sedan lyfte mammas, pappas och skruttis plan till Spanien. Gissa om någon sitter kvar i blåsiga Sverige och avundas dem? (!) Hoppas de inte är allt för bruna när de återvänder bara...
Imorgon börjar skolan med matte igen, matte D. Vilket jag verkligen borde plugga lite innan jag somnar (vilket jag gör snart då jag gick upp halv sex imorse). Hör ni hur det låter? 
- Åh, jag är ledig en hel dag ifrån skolan, just därför går jag upp halv sex och kör bil till Mjölby för att plugga hela dagen. Great va?
Det positiva är nu i alla fall att jag känner att jag vill till körskolan, vill fixa det jag höll på med idag, nu är det ju igång liksom, man börjar förstå hur allt hänger ihop.
Dags att borsta bort alla tandtroll, matteboken - here I come! I hope...
oxox

halv tio typ

En halvtimme kvar innan sängen tar överhand tror jag.

Hej måndag! Här sitter jag nu framför datorn (igen!) men kan lyckligtvis berätta att jag lämnade in alla fyra engelskauppsatserna idag - tillsammans med boken. "The lord of the flies" är alltså borta, borta från mig, för inte med sig ytterligare arbete och den ligger inte kvar i min väska längre. Skönt!
Idag blev jag färdig med min första ring i silversmidet också, grymt! Blev väl nöjd förutom att det blev lite märken i ringen när jag skulle stämpla in mina bokstäver, får skylla på att det är min allra första och hoppas på att det går bättre nästa gång helt enkelt. 
Förövrigt var danslektionen idag riktigt jobbig, vilket uppskattas bortsett från att jag haft huvudvärk under hela dagen i skolan - inte nice...
Efter skolan drog jag på möte om mitt projektarbete, mer om detta i www.bodiroza.blogg.se/aboutalife (min projektblogg).
Runt fem tog jag senare tåget mot närmaste stad, mötte pappa där och övningskörde en stund. Det känns faktiskt som att det går framåt nu, hoppas verkligen på att kunna få en körtid på körskolan på onsdag då jag är ledig ifrån vanliga skolan och tänkt sitta och plugga teori timme ut och timme in för att nyttja tiden vettigt.
Borde försöka börja med periodhäftet i fysik också, men det är så mycket man borde hela tiden och det är så mycket som ska göras. Jag blir trött bara jag lyssnar på mig själv eller tittar i min kalender.
Ringde i alla fall hyresvärdarna idag och klagade på avierna som var alldeles för höga, vi fick förlängt förfallodatum och det ska skickas nya avier. Jag känner mig stolt över att inte gett upp, för de är krångliga de där jävlarna må' jag då säga.
Så, nu verkar jag tömt ut all min galla för idag över saker och ting (och ja, det är tillåtet ibland).
Tänkte se om jag orkar måla dit en enkel fransk manikyr på mina naglar också, de korta. Klippte av dem inför gitarrspel på lektionen förra veckan *sadface*, men som tur är växer de ju ut igen!
Hejsvejs!
oxox



stil och struktur

Kvällen i ära (ironi gånger tusen) spenderades över en uppsats.

Nu äntligen är uppsats nummer tre skriven för engelskaboken "The lord of the flies", en superdålig bok (om ni frågar mig) som inte fallit mig i smaken alls. Dock var det uppsatser som skulle skrivas om den, hela fyra stycken så det är ju bara bita i det sura äpplet och ta sig i kragen liksom. Kvällen har alltså, sedan jag kom hem ifrån skolan spenderats framför datorn med engelska, engelska och ytterligare lite engelska... så nu är jag otroligt trött på engelska.
Inte nog med det så var det glosor kvar att öva in också till imorgon, och vilket språk var inte de på om inte på englska? Tur att de satt sig någorlunda nu så jag äntligen får lov att gå och lägga mig strax. Klockan är mycket nu och igår blev den alldeles för mycket, vilket jag märkte av på bussen hem. Nickade till flera gånger under den kvarten, det måste sett otroligt roligt ut.
Imorgon sticker vi ut i naturen på biologin, håller på med djurriket at the moment och jag hoppas på fint väder - låt himlens makter ge oss det, det vore awsome. Det är även dags för första mötet med min handledare imrorgon gällande projektarbetet också, spännande!
Nehej, dags att studera insidan av ögonlocken...
Godnatt!
oxox

an evening for free

Efter skolan har jag inte gjort ett smack, typ.

Denna dagen i ära lade jag undan allt som kunde kallas plugg, hur skönt som helst. Ska dock läsa några sidor innan jag somnar, men det är ju sånt som bara måste göras nu när jag valt att skjuta på det så länge...
Imorgon sticker jag till närmaste stad efter skolan för att övningsköra med mor så rar som åker in dit bara för min skull, snällt va? (!). 
Jag har ringt mina samtal idag men inte fått något svar på något utav dem, tänkte gå och titta om jag kan lösa lite ärenden på banken imorgon innan mitt tåg går. Silversmide imorgon på indvalstiden, people - great eftersom att vi inte hade det i måndags. Det är typ det roligaste ämnet just nu och det är superskönt att det finns något man känner så för.
Det har också börjat diskuteras om studenkryssning i april, vilka ifrån skolan ska åka egentligen? Det vore awsome om många åkte för att peppa rejält inför studenten, right? Jag hoppas på er, jag ska i alla fall åka!
Godnatt!
oxox

puh

Det är värt varenda minut, för känslan efteråt.

Enda sedan jag kom hem har jag suttit här, fram datorn och pluggat engelska. Det känns otroligt bra att antligen gjort uppsats nummer två while reading my English book. Även att det är lika många kvar så är jag ändå halvvägs nu, pust. Det tar sin tid det här men jag känner att jag utvecklas lite varje gång, det säger Ludde också. Det allra bästa med detta arbete är att jag har en så oroligt bra vän, han är verkligen mitt stöd under den här processen och utan honom skulle det inte alls bli lika bra resultat. Tack Ludwig, aldrig utan dig.
Idag hade vi för övrigt den första seriösa danslektionen, vilket också var jättekul... och superjobbigt! Det känns också bra, att veta att man kommer röra på sig och träna styrka en gång i veckan. Great. Livet är allt bra nu, även om det händer saker man inte vill också. Min tanke finns där, absolut.
Ikväll borde det inte varit engelskan som låg framför mitt ansikte egentligen, det vore varit fysik B så det bara sjunger om det, men när något inte intresserar mig så är det så svårt att ta sig för det. That's why (jag lär ångra mig gånger tusen imorgon på lektionen, I think).
Imorgon ska jag gå länge i skolan och även ta mig i kragen och ringa några viktiga samtal, jag ska även försöka komma längre i engelskaboken och förhoppningsvis ta mig an fysikhelvetet. Varför ska det vara så svårt att förstå? Och varför ska det vara så svårt för mig själv att förstå att jag bokstavligen måste plugga ihjäl det ämnet för att åtminstone förstå lite? Jag hoppas André vaknat på sin överpedagogiska sida imorgon, det är en önskan. Troligtvis får vi planeringen inför kommande periodhäfte i fysiken som ska göras också, puh. Det lär ta sin tid men det kommer samtidigt vara otroligt skönt när det är gjort.
Kollar på klockan och ser att den snart passerar halv elva, ikväll ska jag somna skapligt - det är jag värd.
Helgen spenderade jag på lite olika platser, men befann mig i trakterna runt hemmet jag växt upp i. Tack alla som var med och gjorde den så bra, DM i innebandy, kräftskiva med släkten, filmkväll och rockmässa i kyrkan. Lovely.
oxox

relaxing

För första gången denna vecka.

I felt like it was time to do something I think is fun today, so I created some nailart. Designen kommer upp på underbloggen för det intresset inom de närmsta dagarna. Förövrigt så är jag nöjd med den faktiskt, nu väntar jag bara på att den ska torka 100 % så jag kan få sova sen (så går det när man kommer på att man vill piffa halv tio på kvällen, heh). 
Dagen i skolan var lång och jag kom hem stinkandes - av röklukt. Svampfärgningen av ullgarn i Trädgårdsföreningen idag innehöll flera millimeter regn, vilket resulterade en ganska blöt och frysande mig trots flera plagg kläder och regnponcho. Man lever ju bara än gång, eller något...
Efter skolan stannade jag kvar i bildsalen en stund och tog igen bildtimmen jag missat, så jag satte upp ett staffli, grabbade tag i några penslar, fixade en färgpalett och fortsatte jobba på mitt självporträtt. Det går sakta med säkert framåt mina vänner, men just när man får som uppgift att måla av sig själv då blir man plötsligt jävligt självkritisk måste jag erkänna.
Efter det drog jag mig ner till stationen, tog tåget mot nästa närmaste stad och mötte pappa där för övningskörning. Det sistnämnda gick inte så bra till en början men fungerade snart bättre, jag var "tvungen" att gnabba lite först (blir så trött på mig själv) - förstår inte hur mina föräldrar står ut med mig ibland alltså...
Imorgon ska jag i alla fall möta mamma på stan, lyckligtvis har jag bara en enda lektion imorgon, matte D i 90 minuter dock men efter det tar alla naturare helg, ännu mer lyckligt lottade är ju samhällarna i vår klass som tog helg redan idag men nu ska vi inte deppa för det. Det är de nog värda, eller något sånt. Haha. Nejvars, inget ont gentemot er, guys.
Nu tycker jag snart naglarna borde torkat, men som sagt; många lager färg = x antal gånger längre torktid. Nästa gång ska man börja i tid, så man kommer i säng i tid, fy mig.
Jag kan ju passa på att packa väskan som ska med hemhem så längre, puss och godnatt kära läsare.
oxox



stress

Det är... mycket nu.

Tankarna är ett enda stort virrvarr men genom att slå upp tidsoptimisten (min kalender heter så) och försöka planera de kommande veckorna gör att det känns aningen bättre i alla fall. 
Det är en hel del att tänka på och det är verkligen dags att ta tag i sitt liv nu, jag måste skärpa mig.
Dock är jag otroligt glad att jag har mina vänner som orkar höra på mitt prat, glad över att jag har föräldrar som ställer upp trots mitt dåliga uppförande. Jo, jag erkänner det - jag är absolut inte den perfekta dottern eller vännen, men då känns det bra att folk ändå stanar kvar där de alltid varit. 
För er läsare låter jag säkert sitdjup i mitt snack just nu men jag känner att det är dags för lite sånt. Egentligen så är det inte mer synd om mig än någon annan, men jag lever ju inte i någon annans kropp heller och kan därför inte tala för fler än mig själv.
Som sagt, det är dags att dra upp kämparglöden nu, den behövs. Köra på och ge järnet för det kommer ge resultat
- förr eller senare. Det sista är jag säker på.
oxox

usch

Idag är en sån där dålig dag.

Vädret var ruttet imorse när jag var tvungen att gå upp, trots att jag somnade skapligt var jag bedrövligt trött när klockan ringde. Visst lektionerna gick bra och så förutom att det helt plötsligt landat två ny lektioner i schemat så jag missade första danslektionen idag när jag åkte iväg för att ha körlektion. Det suger verkligen när det blir så, och inte nog med det så missade jag lunchen i skolan så superstressad slängde jag i mig en fet macka på stationen innan tåget förde mig mot körskolan. Skönt, kanske ni tänker nu. Men nej, körningen idag gick helt åt fanders, vet inte vad det var med mig. Inget gick som det skulle helt enkelt. Stress och för mycket tankar resulterade att jag åkte tillbaka mot stan igen missnöjd med vad jag åstadkommit, dock var min lärare inte lika pessimistisk som jag kände mig när jag tillslut fick parkera bilen vid skolan. Hon sa att alla har åtminstone en liknande svacka efter att sitta i den sitsen jag sitter i nu och det kändes väl skönt ändå, kan jag erkänna såhär i efterhand.
Det är lustigt, att det hemma kan kännas ganska bra ändå när man kör och så kommer man dit och gör en usel lektion, det är ju tur i alla fall att de inte kan kasta ut någon ifrån körskolan för då hade jag nog blivit det idag. Haha. Måste ta tag ordentligt i teorin nu, måste hitta tiden. Kanske den tiden jag spenderar framför bloggen? Vem vet?
Nu har jag i alla fall skrivit ner två engelska-arbeten som ska diskuteras senare ikväll med Ludwig, det känns bra. Vädret är fortfarande pisstråkigt och jag har en allmänt dålig dag.
Ska Fysik B kanske få fylla ut denna dag också? We'll see...
oxox


Haha, detta lättade upp min dag en aning i alla fall - klockren!

matematik

All day long, självdiciplinen är tillbaka.

Min dag kan jag sammanfatta kort, med ett enda ord: matte.
Jag vaknade runt tio imorse och sedan elva så har jag suttit här och tragglat. Cosinussatsen, areasatsen, motstående katet genom hypotenusan osv. Det känns ändå väldigt bra, trots att det tog en hel dag. Alla uppgifter vi gjort har jag gått igenom en gång till (förutom problemlösning och blandade uppgifter för dem orkar jag inte med) och jag känner att jag har bra koll, så nu hoppas vi bara att första matteprovet i D-kursen går bra imorgon.
Sofie ringde även förut och vi pratade lite inför våran artikelredovisning på engelska imorgon, nu är det bara glosorna jag inte fått in men dem tar jag mig an lite senare. För tillfället är det två eller tre uppgifter kvar i matten som jag fastnat lite på och när de är uträknade så stänger jag ihop boken - ingen mer matte ikväll.
Vad jag skulle vilja göra är att gå up på eBay, shoppa lite och fixa någons naglar. Dock kan jag nog glömma det ikväll men är det någon som vill bli lite extra fin - hör av er!
Hoppas på att pappa ringer snart, behöver hans mattehuvud.
oxox

australiensisk mat

Ögonen går i kors på mig snart, time to go to bed?

Att på engelska skriva en presentation med temat ovan är inte det enklaste må' jag säga men nog lär det gå efter mycket tragglande. Nu ikväll har jag suttit med faktan jag tagit fram och försökt att inte bli så formell och tråkig, men det är svårt faktiskt. Som tur är så har jag ju Ludwig som en hjälpande hand och det är en himla tur det!
Idag innan pluggstugan drog igång här hemma träffade jag Rosalie några timmar, hon hängde med hit och vi dippade chips, var allmänt onyttiga och bara pratade om allt och ingenting. Det händer för sällan men det uppskattas verligen när det gör det, absolut. 
Inget regn idag *tummen upp* men peppar, peppar - ta i trä. Man ska väl inte nämna det för då öppnar sig väl himlen imorgon eller något bara för att.
Sofie och jag har även fixat våran nyhet till engelskan på fredag ikväll, mycket bra teamwork där. Jag är nöjd med valet av artikel och det kändes inte bara som att vi valde en utan tog oss tid och samarbetade bra över datorn faktiskt, för en gång skull.
Nu är jag fruktansvärt trött efter att ha gått upp 05:50 imorse, det känns att de sömnlösa timmarna kryper inpå nu.
Tack för dagen - imorgon väntar en ny.
oxox

full rulle

Från ingenting till allt.

Denna veckan bliev helt plötsligt proppfull av saker att göra, vet knappt hur jag ska hinna med allt faktiskt men det löser sig nog. Samtidigt stortrivs jag när det är fullt upp, jag måste börja planera and so on och det mår jag bra av - det lär bli superskönt att på fredag sätta sig på bussen hem och samtidigt känna att fyfan vad mycket jag har hunnit med denna veckan!
Imorgon tar jag en fika med en gammal vän och kvällen lär spenderas med näsan i matteboken, livet är härligt!
oxox

upptäckt

Trots lång skoldag känner jag mig glad och inte allt för trött.

Hej världen, tänkte jag skriva men nu blev jag lite väl överdriven. Haha. Dagen har endast bestått av en teoretisk lektion - fysik B, annars har jag haft bild, hantverk, bild igen och drama. Jo, idag kände man att man även går en estetisk linje. 
Efter plugget drog jag in till tre och hämtade ut syrrans mobil som varit på lagning och gick sedan hem därifrån. Igår lovade jag mig själv att jag skulle springa idag men jag kände efter trippen till tre att jag inte hade ork till det, så det blev lite promenerande istället. Jag hoppas verkligen att jag får tag på en cykel snart, det börjar bli lite tröttsamt att behöva betala pengar för bussen fram och tillbka till skolan varje dag.
För övrigt så åker jag hemhem imorgon men åker in på lördag igen med Lynn som sällskap, längesen jag träffade henne nu så det ska bli roligt. Jag hoppas på en runda med bilen imorgon och förhoppningsvis en filmkväll med Erik? Har dock inte frågat än men han brukar inte vara så svår att övertala direkt (om han inte ska göra något annat viktigt vill säga, som är viktigare än mig) hihi. 
På söndag tar jag bussen runt åtta på morgonkvisten med min saknade gamla kör till min komfirmationspräst (som även varit med i kören), det ska bli roligt eftersom att det var längesen jag träffade alla nu. Kören alltså... jag saknar det verkligen, det var något sånt där som man aldrig valde bort för där kände ja mig hemma, där trivdes jag. Alla medlemmar man träffat genom åren och så är det dags för flytt och man har inte längre samma möjlighet att vara en del längre. Visst skulle jag kunna hitta en kör här, absolut men det vore inte samma grej. Människorna hemma är man uppvuxen med, på ett speciellt vis. 
Helgen lär bli späckad och på måndag är det dags för körlektion igen, jag gillar verkligen när jag vet att jag har saker att göra. På tisdag ska jag och min sambo bli kontraktdelare på lyan och så vidare, det känns bra. 
För tillfället kikar jag runt på Tradera och Blocket.se, har även upptäckt eBay - what a place! Skulle kunna sitta som förtrollad i flera timmar! Jag är supersugen på att köpa hem en massa men det tillåter inte ekonomin riktigt, tyvärr. Dock har jag fått utbetalning på skatteåterbäringen, då kanske, vi får se. 
Jag hoppas på att jag räknar lite matte innan jag somnar ikväll också, då skulle jag vara ikapp eftersom att jag missade det igår. 
Livet känns rätt gött!
oxox



RSS 2.0