sommarväder

Härligt med värmen, all naken hud, fräknar och allt därtill som är sommar.

Det sitter en fiskmås på taknocken utanför och har gjort det ett tag nu. Hade jag haft ett bättre objektiv till kameran hade jag lätt klickat några bilder, men nu har jag ju inte det - och just därför sitter fågeljäveln kvar.
Nu låter jag säkert sjukt aggressiv (vilket jag i själva verket inte är) och jag undrar själv varför jag ens sitter inomhus (!) framför datorn när solen bara gassar där ute? 
Idag har jag varit på körskolan, lektionen gick bra så nu gäller det bara att köra järnet hemma under sommaren - ja emellan allt annat som ska hinnas med. Jag har i alla fall tagit beslutet nu om att vara med i årets spel, jag skule nog ångra mig oerhört mycket om jag inte var det och den risken vill jag inte ta, för då blir det svårt att förlåta mig själv senare. Repetitionerna börjar snart, 9 juli och premiären är 21 juli - jag hoppas på att få se dig i punliken i år?
För tillfället sitter jag i lägenheten och är verkligen rastlös, vad gör alla människor? 
Jag borde åka iväg med lite papper till hyresbolaget och åka en sväng till Biltema men allt är så tråkigt att göra själv. Listan på felanmälningar sedan flytten börjar jag undra vad bolaget gjort med, varför är inget åtgärdat än?
Ikväll kanske jag tar tag i skåpet på mitt rum om jag orkar, vilket ska slipas och målas om. Det måste ju vara fint tills nästa vecka när skruttis ska med hit in och jag ska spendera några dagar tillsammans med henne, det blir teater i Söderköping och annat mys.
Visiten hemma har även resulterat några timmars jobb, övernattning hos morföräldrarna och att jag knytit nya kontakter - like it should be.
Just det, jag har ny telefon också, jag lär starta en grupp på facebook eller något så ni får det. Det är alldeles för krävande att skicka sms till alla kontakter.
Dags att ta tag i livet en aning, ska ju tillbaka hit ikväll exakt 22:30.

Det sliter tag i mig varje gång ni hör av er, minnena vaknar till liv igen. Trots att det är jobbigt blir jag glad, för jag kommer nog aldrig glömma er.
oxox

a little bit more than one by the clock

Utanför fönstret har mörkret fallit för timmetal sedan, vännerna gått hem och här sitter jag.

Dagen har verkligen varit pendlande; buss 40' , tåg 50' , buss 40' , buss 40' , tåg 30'. Mycket tid, totalt 200 min och det var det lätt värt. Idag har jag träffat Ivan, Madde och Theo, tillsammans har vi utstått ett bokstavligt ösregn, upptäkt den estetiska andan där Ivan bor och gått upp några kilon genom förtäring av först pizza och sedan glass på Smultronstället i Söderköping - what a day!
Smarta som vi är missade vi första bussen vi tänkt att ta till Söderköping så det var bara vänta på nästa, är man tillräckligt cleaver så att man står på fel busshållsplats så får man skylla sig själv, haha. Vi (jag och Ivan) försökte febrilt att fotografera änderna vid kanalen medans Madde promt' skulle knyta upp och sedan återigen knyta en rosett på Ivans ena sko med fötterna, ja det är såhär vi är skapta (och påstå inte att du aldrig gjort fåfänga och konstiga saker, för då ljuger du).
Väl tillbaka i stan igen så tog Theo bussen hem medans de andra två gjorde mig sällskap till nya lägenheten, trevligt. Då det för det mesta än så länge är så att jag är själv här så är det alltid uppskattat när folk hälsar på.
Imorgon ska jag försöka uträtta några ärenden tror jag innan jag tar tåget och förhoppningsvis blir upphämtad av Maddes mamma, jo förstår ni, jag ska hem till Madde och städa hönshuset imorgon! Det ska faktiskt bli kul att göra lite grovjobb och att få lite skit under naglarna, det är precis vad jag känner att jag behöver nu. Så jag hoppas på en helnice dag mitt ute i ingenstans med min pingla, efter det tar jag förmodligen en buss hem till hemtrakterna. Midsommarafton spenderas förhoppningsvis med en gammal killkompis eftersom att hela patrasket i min hembostad åkt upp till trakterna runt huvudstaden, det blir nog en härlig men lugn afton då jag dagen efter och dagen efter det ska åka upp till jobbet och spendera några timmar där.
På tisdag är det körning igen på körskolan, borde (om jag hinner) åka hem och köra lite med pappa igen, men det får bli om jag hinner.
Just för tillfället känner jag mig bara trött, vilket man verkligen får göra efter en fullspäckad dag.
Dags att sova och det skulle jag ju, om jag själv fick välja - inte göra själv, utan med dig.
God natt, allesammans!
oxox

längesen sist

Rebecca har tyvärr inte kunnat vara aktiv här på sistonde, har du klagomål var vänlig lämna dessa efter tonen. Pip.

Haha, gud vad rolig jag är. Nejvars. Såhär är det att jag har inte haft internet tillgängligt på ett bra tag nu. Det har varit flyttar hit och dit, det har krånglat som fan och jag har bara varit otroligt less på det stundtals. 
Flera av er kanske inte har vetat om detta men det är ju inget man vill skylta med direkt men för att genast komma på bättre humör vill jag slutligen tillägga att jag och min sambo äntligen har hamnat rätt - eller ja, inte dit vi hade tänkt oss ifrån början men i en ny lägenhet helt enkelt. 
Det känns otroligt skönt att ha bytt lya, det går inte beskriva ens. Först idag (som ni säkert förstår) kom boxen ifrån ComHem och jag är så glad över att äntligen kunna passera Explorerikonen igen utan att mötas av "Denna sida kan inte visas".
Det är sommarlov sedan några veckor tillbaka, redan nu känner jag mig en gnutta rastlös men hoppas den känslan släpper i helgen när jag ska upp till jobbet igen. Jag funderar även starkt på att vara en del av ensemblen i Alvastra Krönikespel iår igen, det är ju 25:e året liksom? 
I så fall blir det 12:e året för min del, vilket är ganska mycket när man tänker efter då jag själv är 18 år. Bara tanken på att kanske få uppgradera sig någon roll är ju väldigt lockande plus att jag kanske får med mig en syster upp iår, en som inte testat på tidigare. En sommar för mig är en sommar med teatern, och är det nu så (som jag och många andra tror) att det är sista uppsättningen av det hela iår så vill man vara med och dela det sista, känna glädjen i ensemblen en sista gång, frysa, slå ihjäl hundratals myggor och bara njuta av att tillsammans få stå där och stämma in i Dona Nobis. Jag bara ryser av tanken. Det stora minuset med det hela är förstås att nästan ingen av de som "alltid" varit med, som jag hängt med har tid iår. Jag kommer nog inte vara ensam om att sakna er där i så fall.
På andra tankar; jag vill göra om min blogg, få dit en ny skitläcker header som tilltalar folk ordentligt. Jag måste även bli bättre på att uppdatera och underhålla mina besökare mycket bättre än innan. Skärpning på mig!
Om några minuter går bussen ifrån lyan, ner till stationen därifrån tar jag mig sedan vidare till nästa buss som släpper av mig hemma, sent ikväll.
Imorgon väntar sommarens största glassfrossa med fina vänner. Mums.
oxox


inte okej boende

Befinner mig i något så skabbigt denna veckan, men det är ju bara att stå ut - right?

Med tanke på att jag gick och la mig tjugo i tre inatt, bara för att skriva på rapporten och att det varit en fullsmockad dag så tackar jag nu för mig och kryper till kojs. Hela rapporten blev tillslut färdig, vilket det aldrig kändes som att den skulle bli då brandlarmet gick två, ja två fuckin' gånger på skolan idag (båda gångerna när jag satt djupt försjunken i rapportskrivandet). Kvällen spenderades med Anna, Isabell och Agnes vid Steve's, där vi tog varsinn drink och bara njöt av att det snart är sommarlov, i och emellan dagens stora åskskur.
En sak är säker i alla fall och det är att det är otroligt sövande att åka buss, trots att jag inte pendlar på samma sätt längre så sitter rutinerna ändå kvar på något vis.
Nu har jag skrivit en hel del sedan jag skrev att jag skulle sova, jag är dålig på att bara lägga ner, stänga av och koppla bort.
Efter fredag ersätts pluggandet i skolan av körkortsplugg, looking forward to it? No, not directly.
Boende är under undersökning, tacka Gud för att jag har min mamma alltså. Du är av bästa sort.
"Det kommer nog att lösa sig tillsut, ska du se".
Godnatt!
oxox


nu är det nära

Flytt, fly, flytta, flutit and so on.

Klockan är mycket och jag har lagt ner otroligt många timmar på att packa och åter packa denna dag. Denna stekheta underbara dag. 
Rummet är nu tömt, allt står i lådor upptravade på varandra i vardagsrummet - imorgon händer det äntligen.
Känslan som kommer vid tanken är obeskrivlig, det kändes aldrig som att den här dagen skulle komma men det gjorde den (precis som alla andra). Jag har en känsla av att det kommer kännas rysligt bra när de första flyttlådorna intar den nya lägenheten om några timmar, iih, det bara pirrar i kroppen. Lägenheten vi flyttar in i är så fin och mitt nya rum är rosa och lila med prinsesskronor i som bård (?), haha. Maybe not that much "me" but it can be, cause' it's my new room, right?
Sovmorgon imorgon då André var en ängel och sa att vi struntar i kemin helt och hållet, kursen är nu slut och snart är hela skolan slut för den här årskursen. Oj, höll ju på att glömma - bara en fet jävla rapport kvar att skriva som ska lämnas in på tisdag, så än är det inte slut, nej på min skola (på min gata i stan...) där arbetar man minsann så pennan glöder in i det sista. That's the big truth, people. 
Den kommande helgen ser jag fram emot och imorgon ska jag ringa en hel del viktiga samtal hit och dit, vilket kräver fler timmars sömn än förgående natt när Sofie sov över här. Gårdagen spenderades med henne och Madeleine på biografen, vi såg den sista Pirates of the Caribeen-filmen i 3D och den var ..... inte alls dålig, som typ alla säger? Den första och nu den här, alltså den sista är lätt mina favoriter! Sparrow är döläcker som vanligt men ni som tänker se den, släpp förhoppningen om att Will och Elisabeth kommer tillbaka, om inte så förstör ni för er själva. Gå inte dit med förhoppningar utan njut av det som komma skall istället. Det var lätt en film värd pengarna (också med tanke på att jag blev bjuden av Sofie, då det var min försenade 17-årspresent!).
Livet känns allmänt okej just nu och jag uppskattar att jag har såna' underbara vänner som jag har.
Tack för att ni finns, ni gör min dag - ni vet vilka ni är!
oxox

RSS 2.0